Kunststof panelen - spots vervangen

Peet272727

  • #1
Hallo,
Ik heb onder een carport kunststof schroten gemaakt. Dat is meer dan 20 jaar geleden. Er zitten 3 spots in, die wil ik wil vervangen door Led spots en uitbreiden naar 9. De 3 oude spots zijn destijds uitgelijnd op de breedte van de garagedeur. Maar wil ik nu over de hele breedte van de carport uitlijnen. Dit betekent dat de buitenste 2 spots verder naar buiten moeten.

Ik kan de schroot met de 3 spots er waarschijnlijk wel uitkrijgen en een nieuwe plaatsen om nieuwe gaten te maken.
Maar het merk schroten is niet meer te krijgen. Een vergelijkbaar merk heeft een andere kleur wit. Maar dat valt dus op.
Misschien kan ik daar rondjes uit boren om de oude gaten dicht te maken. Dat zal al minder opvallen dan een hele schroot. Maar het blijft opvallen.
Ik heb geen zin om alles opnieuw te doen, het ziet er allemaal ook nog prima uit. Heeft iemand een idee hoe ik dit zou kunnen oplossen?
Als ik de bestaande posities doortrek over de rest van de carport ziet het er niet fraai uit.

spot.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Naar mijn mening kun je het beste gewoon alle schroten vervangen. Zo duur zijn dit soort schroten nu ook weer niet. Ik heb even geteld: op de foto zie ik 31 schroten, misschien zijn er buiten de foto nog een paar, maximaal 40 dus.

Dan zou je voor pakweg 200 Euro (of misschien zelfs minder, afhankelijk waar je het koopt en wat de kwaliteit ervan is) toch een heel eind moeten komen, vervang dan ook de eindstripjes meteen.

Het is toch zonde als je er rondjes in zet of zo, dat blijf je altijd zien. Heb je een hoop werk gehad aan het aanbrengen van de spotjes en moet je alsnog alles vervangen. Beter nu door de zure appel heenbijten. Kun je meteen met het aanbrengen van de schrootjes de bedrading voor de nieuwe spotjes aanbrengen.

Ik heb laatst een (buiten)wand met dergelijke schroten vervangen: het eraf halen is in een mum van tijd gebeurd. Het meeste werk ging zitten in het verwijderen van de oude nieten, die ik gelukkig al wel in RVS had gedaan. Het aanbrengen was wat meer werk, maar nog niet eens zo'n enorme klus.

Je moet niet vergeten, dat die (PVC) schroten na verloop van tijd keihard worden en dus bij bewerking gaan splinteren! Dat was bij mij ook zo: geen schroot kwam er heel af.
 

Peet272727

  • #3
Dag Kees,

Dank voor je reactie. Nieuw zou inderdaad het beste zijn. Maar je ziet nu de helft van de carport. Dus best veel werk. Toen ik hem maakte was ik ruim 20 jaar jonger, nu gaat het allemaal niet meer zo makkelijk. :roll:
Misschien kan ik de buitenste gaten laten zitten en zet daar ook ledspotjes in die ik dan niet aansluit. Overdag oogt het dan wellicht ok, (valt wellicht minder op dan rondjes er in zetten) en het lichtbeeld 's avonds van de spotjes die dan wel werken is mooi uitgelijnd en verdeeld over de carport.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Of je laat die 3 oude spots gewoon zitten en koppelt evt de bedrading los. Dus dat je er gewoon nieuwe spots bij zet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu