Nieuwe wand kunststof kozijn

H0318

  • #1
Goedemorgen,

Wij willen een nieuwe wand plaatsen op onze overloop om een slaapkamertje te vergroten, maar deze wand zou nu uitkomen op een glasvlak in een kunststof kozijn, we kunnen deze wand niet verplaatsen wand dan komt deze of voor de trap of wordt het kamertje te smal.

Kunnen we deze wand gewoon tegen het kozijn aanmaken met een folie er tegen zodat je het buiten niet ziet en er binnen een wand voor zetten? Of krijgen we dan vocht/condens problemen tussen de ruit en de nieuwe binnenwand?

Zie hieronder een situatieschets van voor en beoogd na:
1697529005949.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dat gaat hem zo niet worden. Je kunt geen muur tegen het glas laten eindigen. Daarnaast geeft het opsluiten van glas kans op glasbreuk.
 

H0318

  • #3
We wouden er wel een dikke strook compriband of iets dergelijks tussen houden, tussen het glas en de ms-wand
 

stefan9

  • #4
Wat zijn de afmetingen? Het lijkt een boel werk voor een beetje ruimtewinst. Daarnaast denk ik ook dat je dit nooit mooi afgewerkt krijgt, nog los van de vraag of je last krijgt van vocht of glasbreuk.
Als je het goed wilt doen is denk ik de enige oplossing om een nieuw kozijn te plaatsen. Wellicht kun je het glas dan hergebruiken.
 

H0318

  • #5
De ruimte die er mee winnen is zo'n 2x2,5m, bij een bestaand kamertje van 2x2m.
Het kozijn is in zijn totaliteit 4m lang, 50cm hoog, de ruit zelf is zo'n 1,5m lang.

Zoals ik hierboven lees is de wand tot bijna tegen het glas maken niet verstandig, zouden we de ruit dan niet kunnen vervangen voor een (sandwich)paneel?
 

stefan9

  • #6
Ah, da's een stuk groter dan de tekening mij deed vermoeden.
Een sandwichpaneel lijkt inderdaad een veel beter idee dan de ruit laten zitten. Van binnen zal het er dan nog steeds wat raar uitzien, maar van buiten lijkt het dan een stuk beter. Ik denk dat het dan wel verstandig is om de spouw tussen paneel en nieuwe wand licht te ventileren om condens aan de binnenkant van dat paneel te voorkomen.
Maar als dit een blijvende constructie is zou ik nog steeds overwegen om het kozijn aan te passen.
 

H0318

  • #7
Kozijn vervangen is vanuit de gemeente niet gewenst i.v.m. straatbeeld.

Dan moeten we maar gaan voor de ruit vervangen voor een sandwichpaneel met aan de binnenkant een wand in de dagkant. Dit wordt waarschijnlijk een paar houten staanders met daarop een houten beplating met gips. moeten we hier dan nog isolatie of folie op doen? i.c.m. het sandwichpaneel in het kozijn?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu