Waar draagt een kunststof schuifpui?

Knuppel

  • #1
Binnenkort wordt een schuifpui bij mij geplaatst.
Hiervoor is een gevelopening gemaakt waar eerst een smaller kozijn (openslaande deuren) zat. Bij het weghalen van dit kozijn constateerde ik dat de houten (afwerk)vloer ter plaatse van de oude deuren, doorloopt op de binnenmuur.
Links en rechts hiervan zat nog baksteen. Omdat ik de vloer strak tegen de schuifpui wil heb ik deze laag bakstenen laten verwijderen, hier zit nu een laagje cement zodat de houten vloer niet zweeft.

Nu begin ik echter te twijfelen.
De inbouwdiepte van de schuifpui is 16,7cm. Als ik hier de negge bij op tel kom ik op 21cm inbouwdiepte. Dit zou betekenen dat de schuifpui 1 cm in het binnenblad komt. Het grootste deel zit dan voor de spouw.

Is het binnenblad nodig om het gewicht van de schuifpui te dragen? Hoe draagt een schuifpui? Aan de onderzijde, aan het buitenblad, dmv spouwlatten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een (hef)schuifpui staat op de onderdorpel. Deze moet vlak en waterpas zijn. Vervolgens word hij met de zijkant vastgezet. Ook hier weer loodrecht op de onderdorpel, zowel in X- als Y-richting.

Bij voorkeur vastzetten aan het binnenblad. Alternatieven zijn muurankers welke vervolgens aan het binnenblad geschroefd worden, of aan een spouwlat.

Een alternatief is het gebruik van een stelkozijn. Hiervoor moet de (hef)schuifpui wel aan de zij- en bovenkant voorzien zijn van een aanslagprofieltje.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Heb je je vraag ook gesteld aan degene die de pui komt plaatsen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu