Kromme plavuizen

Duikboot

  • #1
Wij hebben in de woonkamer plavuizen (porcellenato) besteld bij een bedrijf en deze vervolgens laten leggen door een tegelzetter. Nu blijkt dat de plavuizen over de lengte (afm 90 x 45 cm.) krom zijn waardoor er tussen de plavuizen stootranden ontstaan (wij hebben de plavuizen in wildverband laten leggen). Op sommige plaatsen zit er wel 3 mm. hoogteverschil tussen de plavuizen. Volgens de leverancier van de plavuizen valt dit binnen de "tolerantie" van 0.03%. Weet iemand of dit correct is, wij willen een schadeclaim indienen omdat het echt niet mooi is zoals de plavuizen gelegd zijn. Ook is ons vooraf niks verteld over eventuele kromme plavuizen.
 

Fiesiekus

  • #2
Met een tolerantie van 0,03% (t.o.v. wat?) kom ik van z'n lang zal z'n levensdagen niet op 3 mm hoogteverschil. Pas bij een afmeting van 10 meter kom je op die 3 mm.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
90cm is behoorlijk lang voor een tegel en loop je inderdaad dit risico. Zelf check ik ze altijd in de showroom door langs de langszijde van de tegel te kijken maar dat bied niet altijd garantie voor de hele partij die je dan koopt.

Bij de keramische tegels in de wat voordeliger prijsklasse heb je dit probleem van kromme tegels sneller, viel mij op. Bij klassemerken dus veel minder, maar daar betaal je dan ook de hoofdprijs voor. Ik heb zo'n klassemerk in mijn wc aangebracht en ik raakte bijna bewusteloos van de offerteprijzen.

Sommige tegelliggers weigeren overigens dergelijke lange tegels in wildverband te leggen juist om dit probleem (bijv 120x60 geeft ook al snel gedonder). Het valt overigens enigszins op te lossen door een stootvoeg van de ene rij niet ter hoogte van het midden van een tegel van een andere rij te laten beginnen (kromming is over het algemeen in het midden het grootste) maar wat meer naar het begin/einde.

Feitelijk hoort u van dit probleem van tevoren op de hoogte worden gesteld door de tegelleverancier, maar op dit forum gaan we daarover niet in discussie. Als je overigens rondshopt bij verschillende bedrijven hoor je vanzelf wat meer dingen, alleen daarom zou je al meerdere offertes voor zoiets moeten opvragen.
 

Duikboot

  • #4
Die tolerantie van 0,03% is tov de lengte. Dus op een lengte van 90 cm. mag het maximale hoogteverschil volgens de leverancier 0,03% van 90 cm. zijn. Ik kom dan uit op 0,27 mm. hoogteverschil dus dat is inderdaad veel minder dan het door ons gemeten verschil.
 

Fiesiekus

  • #5
Dat scheelt i.d.d. een factor 10! Dan heb je dus een poot om op te staan :mrgreen: .
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Inderdaat hoort deze vraag hier niet thuis op het forum.
Is meer iets voor een consumenten forum.
Dit omdat de tegels ook niet zelf gelegd zijn.

Wat ik wel nog even wil zeggen is, dat die grote formaten tegels nooit uitgevonden hadden moeten worden.
Die achterlijke ontwerpers houden geen rekening met diegenen die het moeten verwerken. :x
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Uit de forumregels:
• Een diagnose, offerte, reparatie of arbeid die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu