Pvc over plavuizen met vloerverwarming. Moet deze uit?

Chiyo

  • #1
Ik heb een huis gekocht waarvan ik de sleutel nog niet heb, maar ik wil alvast wat informatie inwinnen over de vloer.
Er liggen momenteel plavuizen in met vloerverwarming (is geen hoofdverwarming), en ik zou hier graag pvc overheen willen leggen. Nu wordt op sommige websites aangeraden om de vloerverwarming 48 uur uit te zetten voor het egaliseren van de vloer en het leggen van de pvc. Twee lokale vloer leveranciers zeggen dat dit niet perse nodig is omdat er al plavuizen over de dekvloer liggen, indien ik de vloerverwarming op de laagste water temperatuur zet (20 graden).

Natuurlijk zou het beter zijn om hem helemaal uit te zetten, maar de huidige bewoner heeft gezegd dat ik de stekker van de vloerverwarming er beter niet uit kan trekken omdat dan de instelling van de doorstroom niet makkelijk terug gezet worden. Hij weet namelijk niet meer wat deze zijn. Aangezien ik er zelf niet al te veel verstand van heb ben ik dus geneigd om er voor te kiezen de watertemperatuur gewoon zo laag mogelijk te zetten en de vloeren leveranciers te geloven dat dit goed gaat.
Is dit een verstandige keuze?
 

Brut

  • #2
Het kan nog simpeleren, gewoon de temperatuur van je kamerthermostaat gewoon op 5 graden zetten, hierdoor zal je cv geen warm water naar de vloerververwarming sturen.

het is absoluut noodzakelijk de vloerverwarming volledig af te laten koelen voor het egaliseren en pvc te verlijmen i.v.m. de droging. Dat dit niet hoeft omdat er plavuizen liggen slaat nergens op.
 

Vincent snapt het niet

  • #3
Er zijn tegenwoordig click pvc vloeren met geïntegreerde ondervloer welke je rechtstreeks op de tegels kunt plaatsen. Egaliseren is dan niet meer nodig, wel is het van belang dat je de pakken pvc goed laat acclimatiseren in de ruimte waar je het gaat plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu