Houten plinten tegen kromme muur

Dekraan

 • #1
Hallo allemaal,

we hebben van 't weekend plinten op maat gezaagd om onze laminaatvloer af te gaan werken.

Het zijn houten plinten van 7cm hoog en 18mm dik, wit afgelakt.

Hoe kunnen we deze het beste bevestigen, als:

- de muur niet overal netjes recht loopt?
- en de ondergrond van de muur, waar de plinten op moeten worden bevestigd, ook niet netjes vlak is?

Er zaten voorheen op de muur wat lagere houten plinten met van die speciale plintnagels. Bij het verwijderen ervan zijn er nu flinke gaten overgebleven in de betonnen(?) muren. Daarnaast is er hier en daar ook nog gestuukt zonder de plinten weg te halen, waardoor de muur soms zeg voor 5 centimeter een millimeter of 2 dieper ligt. Met kit denk ik dat ik die gaten en dat diepere stukje prima kan overbruggen, en vervolgens waar de muur niet helemaal recht is, de boel netjes kan afkitten. Maar is dat de beste oplossing?

Een kliksysteem lijkt me nu niet meer een optie achteraf. Denkbare alternatieven zouden schroeven zijn (maar dan zie je wel al die schroeven zitten, dus minder strak, het lijkt me ook lastiger en meer werk), of iets als tackeren (maar dat lijkt me vreselijk om eventueel ooit weer los te krijgen, en dat levert ook beschadigingen op).

Wat zouden jullie adviseren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Arjanfin

  • #2
  Plinten bevestigen wordt tegenwoordig het meeste met high tack montagelijm gedaan (op basis van ms-polymeer)
  mooie lijmdotten op de achterkant van de plint en de plint zo goed mogelijk tegen de muur aan drukken. Eventuele holle vlakken in de muur kun je later afkitten met een witte siliconenkit, polymeerkit of een oververfbare acrylaatkit.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Acrylaatkit is overschilderbaar.
  Ciliconenkit is slecht of niet overschilderbaar, alleen met hulpstoffen.
   

  HAJ

  • #4
  Probeer grote gaten vooraf te vullen met muurvuller, zodat de plinten zoveel als mogelijk goed contact maken met de muur.

  Er is een grote kans dat de muur niet helemaal recht staat (dat deze als het ware krom is getrokken) of/en dat de vloer niet waterpas ligt. Dit kan ondervangen worden door op bepaalde punten (waar de kromming dus aanzienlijk is) de plint in verstek door te zagen. Groot voordeel daarvan is dat de zaagsnede nauwelijks zichtbaar is en zo voorkom je dat lange stukken plint aan de ene zijde mooi haast de vloer raken, terwijl de andere zijde hoog boven de vloer uitkomt.

  Montage kan inderdaad met high tack en naad kan het beste worden afgewerkt met acrylaatkit. Een enkeling kiest ervoor om de naad tussen vloer en plint (de onderzijde) af te kitten met siliconenkit, maar dit zou ik zelf niet aanraden ivm ophopend vuil
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu