PVC over tegel- / plavuizenvloer

Jongdeem

  • #1
Wij hebben een huis op het oog waar we een bod op willen doen. Betreft nieuwbouw (bouwjaar ca 2017). Dus de basis is goed. Alleen de huidige afwerking is absoluut niet onze smaak. Keuken.. vloer.. badkamer.. allemaal net niet..
Dat een keuken vervangen al snel 20k EUR kost, dat weet ik, dus gaan we waarschijnlijk niet doen. Maar de vloer zouden we wel graag zo snel mogelijk veranderen. Nu liggen er tegels/plafuizen (met daaronder vloerverwarming). Wij willen graag een PVC vloer (laten) leggen. Ja idd, misshcien wel in standaard visgraat motief. Maar misschien ook gewoon plankenmotief in de lengte..

Wat ik vooral wil weten is of de hudige vloer eruit volledig uit moet, of dat PVC makkelijk over de tegels gelegd kan worden. Ik voorzie vooral problemen bij de drempels van de voor- en achterdeur.

https://cloud.funda.nl/valentina_media/185/922/594_2160.jpg
https://cloud.funda.nl/valentina_media/185/922/614_2160.jpg
https://cloud.funda.nl/valentina_media/185/922/598_2160.jpg

Hoe kijken jullie hiernaar? Ik ben overigens zelf niet bepaald handig haha..
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je zult in ieder geval moeten egaliseren. Bij de voordeur moet je de mat laten liggen. Achter gaat het goed, want de deur draait naar buiten.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Denk dat je rekening moet houden met de dikte van alles.
De laag egalisatie zal meestal minimaal zo'n 3mm zijn en daar komt je PVC vloer bovenop die ook minimaal 2,5mm zal zijn.
Kies je een dikkere PVC vloer dan kom je nog hoger uit.
Vooral bij de ramen kan dit problemen geven; niet alleen dat je hoog uit komt, maar met spelende kinderen/kleinkinderen/huisdieren kan iets makkelijk door de ruimte rollen en je ruiten beschadigen.
 

Jongdeem

  • #4
Hoe kijken jullie naar het eventueel verwijderen van die plavuizen vloer? Lastige en/of dure klus?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Hangt er geheel vanaf waar ze mee vastgezet zijn, soms kun je vrijwel alle tegels er gewoon heel uithalen en weer verkopen, de volgende keer is elke 10 cm tegel een gevecht omdat alles zo vast zit.
Meestal is het try en error en doe je het zelf dan kan het wel veel werk zijn maar hoeft het niet duur te worden. (wel je ruiten goed afschermen als ze goed vast zitten)
Scheelt in ieder geval een keer naar de sportschool.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu