Laminaat leggen in krommende ruimten?

Goodwood

  • #1
Hallo klussers,

Ik vraag me af of het slim is om laminaat te willen (leggen) in ruimten die niet rechthoekig zijn, maar meer een 'parallelogramvorm' hebben?
Het idee is om laminaat te leggen in een appartement (1e verd.) waarbij de L-vormige living + slaapkamer welliswaar ellkaar aanvullen ('complementaire' ruimtes), maar de buitenkant-zijde van de beide ruimtes wèl een grotere lengte hebben dan de inpandige zijdes. De laminaat zou naar het licht toe gelegd moeten worden, dus van de inpandige zijde naar de buitenkant van het appartement.

Een indrukwekkende schets is hieronder gegegevn.. ;-)
Het is wat overdreven neergezet: de verschillen in maten in de living zijn ca 50cm, maar ik ga iets moeten doen met die verschillen: welke wand te nemen als ijkpunt?

plaatje:


Is het nu verstandig om dit te willen? De totale afstand van de living en de hal is namelijk ook nog eens > 10 m
Ik wil in de slaapkamer (bij 'X') beginnen, en dan naar de living toe werken, omdat de slaapkamer, de hal en de rechterzijde van de living nog het meest parallel lopen.
Of kan ik beter maar direct voor diagonaal gaan?

thx
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik zou beginnen tegen de wand in de living tegen de binnenzijde, en zo verder de andere vertrekken inwerken.
Diagonaal is hier heel bewerkelijk, en dan heb je ook veel snij afval
 

Goodwood

  • #3
Thx.

Bedoel je met de living-binnenzijde dan linksonder, of mogelijk ook halverwege/midden living/hal?
Zoals wellicht niet heel goed te zien is in het plaatje, loopt ook de binnenmuur wat 'weg'. Ik zal dus altijd op meerdere plekken 'opvul'latten laminaat moeten leggen. Mijn idee was dan ook om rechts(-buitenzijde) in de living (de muur met de slaapkamer) of links in de slaapkamer (muur met de living) te gebruiken als startpunt (desnoogs de gang ter hoogte van living/hal - slaapkamer muurtje): dan heb ik een praktisch geheel 'recht' gelegde gang, en slechts twee delen met schuin afgezaagde "opvul-latten" laminaat, namelijk, links in de living (met name dus an de buitenzijde omdat daar meer breedte is) en aan de rechterkant van de slaapkamer nog een beetje (ook aan de buitenzijde).

Diagonaal levert natuurlijk meer werk en zaagverlies op; aan de andere kant was mijn idee dat dan nergens ècht goed zichtbaar wordt dat de ruimtes naar buiten toe weglopen. (Aan hoeveel % extra laminaat moet je overigens denken in dat geval?)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu