Krijg hangtoilet niet spelingsloos opgehangen

haphaphap

  • #1
Ik was na weken klussen aan een nieuw toilet eindelijk op het punt om de pot te hangen.
Nu is dit een pot met blinde bevesting. In het keramisch klikt je 2 nylon montage dingen
En op de draadstangen draai je een soort doppen met een inkeping. Vervolgens kun je na het eropschuiven van de pot met een inbus de pot vastzetten.
de positie van de doppen met inkeping lijkt best nauw te komen.
Het zijn doppen zoals op bijgevoegde foto.

Nuy als ik hier een topic over speling van hang toiletten en dara hadden ze het ook over de achter plaat. Vaak wordt blijkbaar 18mm multiplex gebruikt,
Ik heb direct tegen mijn reservoir zo'n QBOARD Quick wc bouwplaat van de hornbach geplaatst. Deze heb ik wel met zelf tappers aan het frame vast geschroeft, maar het is maar een dun toplaagje en een binnenkant van schuim, dus hoe vast dat zit onder grote druk is de vraag. de plaat zit vast op het frame en op 2 balken die tegen de zijmuren zitten.

Ik twijfel nu of ik hier eigenlijk nog een houten plaat achter had moeten zetten? Alles is nu al afgetegelt, dus niet 123 aan te passen.
Of zouden deze platen normalieter voldoende moeten zijn?

Is enige speling normall, of moeten ook dit soort potten muurvast tegen de achterwand kunnen zitten?
Gezien het vast schroeven van boven, kun je op deze manier niet echt kracht forceren om de pot strakker tegen de achterwand te draaien

Naamloos.jpg as.46724955.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
normaal gesproken zijn die platen voldoende, samen met de tegels is dit een drukvaste laag.
 

haphaphap

  • #3
ok, heeft iemand dan nog tips hoe de pot strakker tegen de muur te krijgen?
de doppen op de scroefdraad moet je in de losse pot eerst in de houders steker. Dat is een klik mechanisme, maar zit daar al wat speling. Moet ik daar eerst goed het midden opzoeken en dan markeren op de rand van de pot? Zijn daar juist die kartonnen kokertjes voor de over het draadeind kunnen? (om fatsoenlijk op af te kunnen tekenen)
Als ik in die inkepingen kijk, zie ik eigenlijk dat de borg schroef zich nog steeds te ver naar voren heeft vast geschroeft, terwijl deze idealieter exact in het midden van die inkeping moet vallen op het diepste punt lijkt me, maar ik had het idee dat als ik de draadstang dus wat naar voren draaide om dit voor elkaar te krijgen, de speling juist groter werd. Ik heb ook een extra moer op het draadeind zitten om het draadeind strakker in het frame te houden.

Mooi zo'n zichtloze montage, maar makkelijk niet echt :)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
haphaphap schreef:
terwijl deze idealieter exact in het midden van die inkeping moet vallen op het diepste punt lijkt me
Nee, want daarmee zorg je er juist voor dat je niet meer kunt corrigeren. De uiteinden op de stokbouten moet je juist iets verder naar voren uit laten steken.
 

haphaphap

  • #5
pot.png

nu zie ik dat ik de borg schroeven vaak op de blauwe lijn positie vast draai, wat mij zou suggereren dat ik de stokschroeven nog wat verder naar voren moet draaien, zodat ze zich op de positie van de paarse lijn borgen. Al vraag ik me wel gelijk af of dat dat uberhaubt iets met de speling doet.
Ik mis een beetje de mogelijkheid om druk uit te oefenen zodat de pot zich richting de wand vasttrekt, wat je normaal zou hebbenals je normale bouten in de achterwand van de pot zou hebben.
De isolatie mat tussen de wand en de pot, veert natuurlijk ook wat en dat zou je er zoveel mogelijk uit moeten drukken lijkt me. Iets in me zegt 1 iemand zo lomp mogelijk de pot tegen de achterwand duwen en iemand anders vastschroeven, maar dat kan vast anders :)
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #6
Je moet de blauwe lijn aanhouden om de boel aan te schroeven met de borgbouten, liefst aan het begin van de inkeping (rechts op afbeelding). Als je dan nog speling hebt, de draadstang/inkeping verder indraaien (richting inbouwreservoir).

Overigens gebruikt niet iedereen zo'n matje achter de pot, ik laat ze meestal weg, je kitrand kan dan ook wat kleiner (vind ik mooier).
 

haphaphap

  • #7
ik kan eens proberen of het matje de reden van speling is. Het is voornamelijk om tegelwerk/pot te beschermen denk ik en voor eventueel geluid/gekraak?
 

Haplo

  • #8
Heb je de draadeinden ook met de moer tegen het frame vastgezet? Mijn ervaring is ook om een dag later nogmaals aan te draaien.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
de doppen op de scroefdraad moet je in de losse pot eerst in de houders steker. Dat is een klik mechanisme, maar zit daar al wat speling.
Plaats eeens een foto van die bevestiging of merk type.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
Als je op de google
1715253818096.png
video van Qboard

toilet plaatsen aan klikt daar laten ze wedi plaat zien hoe een wc om bouwt word, daar gebruiken ze een blauwe tussen laag.Als je online kijkt zie daar weer verschillen in dus dan ook in stijfheid en stevig heid.
blauwe waterdichte kern van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (xps)
kijk ik op info bij de markt
1715254000813.png

Geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS)
zie hier.
 

RichardV

  • #11
Best Hap, Is het jou uiteindelijk gelukt om de toilet spellingsvrij te plaatsen?

Ik heb van het weekend dezelfde WC gemonteerd en krijg de spelling er ook niet uit, ook de blauwe lijn aangehouden
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
Plaats eens wat foto hoe je die bevestiging hebt vaak gaat daar al iets verkeerd, ik kan niet via letters kijken hoe het zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu