Krasje hr++ glas

lillian1958

  • #1
Ze hebben bij ons nwe ramen geplaatst,maar nu zien we net naast de glaslat een krasje.het is niet heel groot ,ongeveer 1 cm,en is voelbaar,
Ik heb dit via de mail gemeld en
Nu komt maandag de servicemonteur voor wat andere dingen te repareren en Zou de monteur het krasje beoordelen volgens conform de richtlijnen,want gezien de grootte,zijn ze bang ze dat dit valt binnen de marges?
Dus....met andere woorden,waarschijnlijk helaas pindakaas,?
Weet iemand wat die marges zijn en hoe ze dat beoordelen,want zoals ik het uit hun mail begrijp dan mogen er na plaatsing krasjes of beschadigingen in zitten tot een bepaalde grootte/lengte zonder het te vervangen?
Ik heb wel de lijst van hun ontvangen met de beoordeling van meerbladig isolatieglas,maar ik heb het 3x doorgelezen en zie niks over krasjes staan.
Ik ben zelf bang dat het verder gaat scheuren of zo,dus wil eigenlijk hier alvast wat info krijgen,wat richtlijnen daarvoor zijn,zodat ik maandag niet afgescheept wordt.
Ik voeg een foto bij,ik heb het raam ff af moeten plakken want was ander niet mogelijk om de kras(1 cm lang) goed op de foto te krijgen(tegenlicht)

20240322_104944.jpg
 
Laatst bewerkt:

Auto-Geen

  • #2
Lijkt meer op iets wat je er zo af veegt.
 

lillian1958

  • #3
Ja dat dacht ik dus idd ook eerst dat er een haartje of een veeg van iets op zat,maar het is er echt niet af te krjgen.dan zou het wel iets heeel erg hards moeten zijn.wat erop zit.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Probeer het eens met wasbenzine (op een zachte doek).

En anders zul je toch moeten wachten op de servicemonteur, want beoordelen van werk van derden doen we niet in dit forum en het meegeven van tips hoe je je naar de leverancier toe moet opstellen (ingeval van een probleem) al evenmin!
Indien er in de leveringsvoorwaarden iets staat over acceptabele krasjes in het glas, kunnen wij daar toch niets aan veranderen. Dan hangt het af van de mate waarin het euvel al of niet voldoet aan dat 'acceptabele'. En ook dat is niet van afstand te beoordelen.
 

lillian1958

  • #6
Hmmm,30 mm,tja dan is het helaas pindakaas.want hij is "maar" net krap 1 cm lang.
Dus omdat het te klein is wordt het niet op hun kosten/garantie door hun vervangen/gepolijst.?
Ze zitten er net 2 maanden in.
De link die je meestuurt heb ik ook van hun ontvangen,maar daar kon ik niet echt iets vinden over krassen.maar ik heb er ook echt totaal geen verstand van.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Verder scheuren doet het niet. Het is geen sterretje in de voorruit van een auto.

Bel een bedrijf dat glas polijst. Zij doen dit dagelijks bij nieuwbouw. Dat glas zit vol met krassen voor de oplevering.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu