Krachtgroep splitsen

Reneo

  • #1
Hallo,

Ik ben deze week druk doende een ikea keuken in elkaar te zetten en had nog niet zo goed nagedacht over de verdeling van de stroom. Wat is nu het geval:

Ik heb reeds twee aparte 16 A groepen voor de keuken en 1 x een kracht groep die opgebouwd is uit 3 x fase, 1 x nul en uiteraard een aarde. De drie fasedraden komen in de stoppenkast uit op een 3x 16A krachtgroep.

Wat mij nu wel handig zou lijken als ik op deze krachtgroep meerdere keuken apparaten zou kunnen aansluiten, maar ik heb geen idee hoe en of ik deze grachtgroep kan splitsen.
Ik hoop dat er op dit forum iemand is die mij kan uitleggen of dit kan en eventueel hoe ik dan van een zo'n aansluiting drie verschillende stopcontacten kan maken.

Alvast bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De enige oplossing om van een kracht aansluiting 3 x een wandcontactdoos te maken is via een TIARA deze plug je in de perilex en dan heb je een groepenkastje met de verdeler voor de rest van de keuken.

Een tiara is een groepenkast met een perilex stekker.
en in de tiara zitten dan een aantal automaten voor de onderverdeling.
Ga eens langs bij een installateur.
 

Toon

  • #3
Ik denk alleen niet dat dat een klus is die je zelf moet willen doen.
Voor de duidelijkheid, een Tiara is een type onderverdeler. En een onderverdeler is de enige (correcte) mogelijkheid.
Het is dus absoluut niet toegestaan om de bedrading op te splitsen naar diverse wcd's.
Een andere mogelijkheid is natuurlijk om in de groepenkast een aantal groepen er bij te (laten) plaatsen en vervolgens met nieuwe leidingen naar de keuken te gaan. Dit zou bv door de kruipruimte (indien aanwezig) kunnen.

Maar idd, overleg eens met een installateur.
Succes
 

Reneo

  • #4
Dankje, weer wat geleerd, ik heb even wat op internet gezocht over zo'n tiara en het ziet er niet echt moeilijk uit om aan te leggen... gelukkig ken ik nog een elektricien en zal ik deze eens lastig vallen mijn wens...
Nogmaals dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu