Kraan vervangen: welke maat aansluiting is dit?

Bas_Jansen

 • #1
We hebben een Itho Daalderop 3-in-1 kokendwater kraan (zo eentje als in https://www.klusidee.nl/Forum/topic/itho-daalderop-3in1-kraan-slang-vervangen.113952/). Deze wil ik vervangen door een Quooker. Bij de warm- en koudwater aansluitingen op de muur (1/2") is een verloopstuk gemonteerd naar de juiste aansluiting voor de slangen van de kraan. De buitendraad diameter van het verloopstuk is 14,3mm. De slangen van de Quooker kraan hebben 3/8" aansluitingen (iets groter dus).
Het lukt me niet om de verloopstukken los te draaien, en ik weet niet hoe deze aansluiting aangeduid wordt dus ik kan ook niet op zoek naar een verloopstuk. Op de moeren van de kraanslangen staat "10 mm" maar als ik daar op zoek kom ik alleen knelfittingen tegen.

Hier onder wat foto's ter verduidelijking:
aansluiting1.jpg


aansluiting2.jpg


Wie kan mij helpen met tips:
1. hoe kan ik proberen de verloopstukken toch los te krijgen?
2. hoe wordt deze schroefkoppeling aangeduid?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  • #2
  Zoals je ziet zit dit verloopje met tape in de aansluiting gedraait. Wat erin kan, kan er ook uit over het algemeen. Zoals je ziet zijn er 2 vlakke kanten op je muurplaat aangebracht links en rechts. Hier kun je ook een bako op zetten. De andere bako zet je op de moer van het verloopstuk en dan draaien maar. De pech is dat er van die flexpijp zit die nogal graag mee wilt bewegen als je eraan gaat draaien. Goed opletten dus dat je deze tegen houdt met een bako op de vlakke kanten zoals ik hierboven genoemd heb.

  Ze breken vrij gemakkelijk af. Dit is wel ook makkelijk te herstellen overigens.
   

  Bas_Jansen

  • #3
  Dankjewel! Ik heb het met twee bahco's geprobeerd, maar ook dat lukte niet. Het plan is nu om de muurplaten te vervangen. De buitenmaat van de witte buis is 16mm, dus het lijkt er op dat ik hier een multi-fit koppeling op kan zetten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu