Kozijnoplossing bij gevelisolatie

db97

  • #1
De stuclaag van ons huis begon los te laten. Deze laag is inmiddels verwijderd en alle gaten/oneffenheden in de muur zijn weer uitgevlakt. Nu zijn we eigenlijk toe aan het plaatsen van de gevelisolatie, maar twijfelen we nog wat te doen met de kozijnen.

De kozijnen zou ik graag willen behouden en zat zelf te denken om de kozijnen op te dikken met +-12cm, zodat het kozijn na de isolatielaag nog 2cm buiten de gevel steekt, als een soort bloemkozijn. De isolatieplaten plaats ik dan rondom het kozijn met een zwelband die de werking van het kozijn kan opvangen. Is dit mogelijk of zie ik dingen over het hoofd?

De bovenste foto laat ongeveer het idee zien, alleen de gevel zal dan bestaan uit stucwerk ipv hout.

Screenshot_20230530-220733_Google.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit is niet het opdikken van het kozijn, maar een afwerklat. Beter zoek je andere referentiefoto's op met stucwerk, dit is niet met een houten gevel te vergelijken. Je kan ook gewoon het stucwerk de hoek om laten gaan. Het bedrijf die de gevelisolatie+stucwerk aanbrengt, kan je erin adviseren en meteen de hoekoplossing meenemen.
 

db97

  • #3
Als ik betere foto's had kunnen vinden had ik die geplaatst. Ik ben inmiddels bekend met het stucwerk 'de hoek om laten gaan' d.m.v hoekprofielen, maar was nieuwsgierig of er mensen met een soortgelijke oplossing(zoals beschreven) waren, zodat ik weet of het een realistische of haalbare oplossing is
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Een standaard gevelkozijn is al best complex. En nu wil je deze opdikken... Dan kom je in de problemen met je detaillering rond de waterafvoer aan de bovenzijde. Binnen enkele jaren heb je dan last van houtrot.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu