Kozijn monteren

Tony61

  • #1
Hallo, ben nieuw hier en geen professional. Ik wil een nieuw houten kozijn tegen een bestaand houten kozijn monteren. Het nieuwe kozijn (met onderdorpel) rust op een betonnen vloer. Het nieuwe kozijn ga ik vastschroeven aan het bestaande kozijn en ik vraag me af wat ik het beste kan gebruiken om de verbinding water- en winddicht te maken. Is Bison Woodmax daar een geschikte kit voor? En wat kan ik het beste gebruiken om de verbinding hout-beton (onderkant) dicht te maken?

Bedankt alvast!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
een nieuw kozijn tegen een bestaand kozijn
dat vraagt om een duidelijke schets
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier en Walker

Tony61

  • #3
Ik weet niet of de schets duidelijk genoeg is, dus daarom een toelichting: het grijze deel is een bestaand kozijn (met twee openslaande grote deuren). Het aanzicht is vanuit de binnenkant. Het bruine deel is een nieuw kozijn, dat aan de binnenkant gemonteerd wordt tegen het bestaande kozijn.

kozijn.JPG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dat gaat niet. Door het nieuwe kozijn ver naar binnen te plaatsen creëer je een koudebrug. Daarnaast zal er vocht tussen het oude en nieuwe kozijn komen, met houtrot en lekkage als resultaat.

Oplossing: Oude kozijn verwijderen, stelkozijn/stelframe plaatsen en het nieuwe kozijn met aanslagrand bestellen zodat je deze op het stelkozijn in kunt trekken.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu