Koudebrug probleem

Status
Niet open voor verdere reacties.
Het probleem met vocht is iets ingewikkelder. Warme lucht gaat door de verschillende lagen van warm naar koud. Bij jouw hebben deze lagen wat dat betreft het doorlaten dezelfe waardes. Zit er een laag achter of tussen met een waarde waarvan de weerstand groter is kan daar minder vocht door, dat vocht gaat zich op het oppervlak verzamelen. Zijn die oppervlakken poreus trekt het vocht erin, je ziet het niet maar het is wel aanwezig.
Een volgende laag naar buiten is altijd koeler. In of op een laag met een lagere temperatuur zal het vocht kunnen condenseren. Plaats je de isolatie aan de buitenkant gaat de temperatuur van een laag of lagen omhoog. Minder kans op condens. Aan de binnen-warmekant worden daar de temperaturen lager dus meer kans. Meer damprem!!
Een constructie mag van October tot Mei vocht opnemen. Van Mei tot October moet deze hoeveelheid beslist drogen. Droogt je constructie in die periode te weinig dan gaat het op den duur fout.
Isoleren, warm maken. Geen probleem ook zonder damprem.
 
Wgb schreef:
Plaats je de isolatie aan de buitenkant gaat de temperatuur van een laag of lagen omhoog. Minder kans op condens. Aan de binnen-warmekant worden daar de temperaturen lager dus meer kans. Meer damprem!!

Bedankt voor de reactie, wat bedoel je met deze zin: "Aan de binnen-warmekant worden daar de temperaturen lager dus meer kans."?

Dit is dus volgens jou geen goed idee?

89_blad_1.jpg
 
Plaats je de isolatie aan de buitenkant gaat de temperatuur van een laag of lagen omhoog. Minder kans op condens. Plaats je de isolatien aan de binnen- warmekant wordt de temperatuur van een laag of lagen lager. Meer kans op condens. De damprem zal je daardoor met meer dan 100% luchtdicht moeten aanbrengen.
Is dit een hint. :)
 
Op deze manier was toch ook mijn bedoeling? Is steenwol/glaswol dan beter dan xps (vanuit constructief perspectief)? Ik werk liever met xps omdat het makkelijker werkt in de kruipruimte (robuust, buigt niet). Wat misschien ook kan zijn de platen die ze ook wel onder daken gebruiken, die zijn ook van glas-/steenwol maar veel steviger/massiever.
 
Ik ging nog even op de discussie door. Er zijn een paar dingen die ik graag uit de praktijk aangevuld zou willen krijgen. Sorry.

Ik zou ook voor XPS kiezen. Maar niet om de voordelen die jij noemt. :D
 
Ah oke, dan begrijp ik het :lol: .

Je bent wel wat cryptisch :P , wat zijn volgens jou dan de voordelen van xps ten opzichte van vezel isolaties?
 
Criptisch voor de grijze massa en voor het overige is het onkunde van mij kant.

Waarom een wol of schuim. Wol stukken erger als truien voor de winterdag. Met als bonus ogen en neus :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan