Koudebrug bij kozijn voorkomen

Remco-

  • #1
Hoi,

Ik ben bezig met het plaatsen van een renovatievloer ter vervanging van een houten vloer.

Bij de tuindeur kom ik een probleem tegen. Dit kozijn staat in het buitenblad van de spouw. Als ik de vloer doortrek heb ik een koudebrug omdat de vloer tegen de buitenmuur ligt. Hoe kan ik dit het best oplossen? De overige buitenkozijnen staan in de spouw.

De vloer wordt gestort op zwaluwstaartplaat en daarna betegeld.

Hieronder een foto. De laserlijn geeft het peil aan van de bovenkant vloer. Op de voorgrond een vloerbalk, daarachter de binnenmuur, spouw en kozijn.



Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De vraag is: Hoe ga je de zwaluwstaart plaat ondersteunen ter hoogte van de deur / in de spouw?

Ik zou in ieder geval een stuk PIR in de spouw zetten ter plaatse van de dorpel. En de bovenste rij stenen vervangen door drukvast foamglas. Deze kun je tot vlak voor de buitenmuur door laten steken. Maar wel een kleine spouw houden. Daar de zwaluwstaartplaten op leggen. En voor het storten van het beton nog een strook dunne isolatie als randisolatie aanbrengen.
 

Remco-

  • #3
Bedankt voor je reactie! Klinkt goed. In plaats van pir kan ik ook eps gebruiken? Dat heb ik liggen namelijk. Foamglas had ik niet aan gedacht. Dat ga ik ook toepassen op een doorgebroken binnenmuur, als onderbreking van de koudebrug bij nader inzien. Ik had de plaat gewoon in een bed van krimpvrije mortel willen drukken op de muur. Dit is beter..

De plaat in de spouw ondersteunen is niet nodig, de leverancier geeft vanaf hart van de balk een overstek van 10cm aan. Dat moet in de spouw dus ook lukken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu