Koud water bij sauna/miststraal

Dsterk

  • #1
Ik heb een merkwaardig probleem. In onze badkamer bevindt zich zowel een bad als een douche, elk met een eigen kraan. Beide krijgen hun warm water van de combiketel(awb thermomaster hrg22g). Zowel op de badkraan als op de douchekraan is een miomare douchekop gemonteerd met 7 standen, deze douchekoppen zijn identiek ook de slangen waarop ze zijn aangesloten zijn identiek en er zijn geen waterbesparende inzet-ringen geplaatst. Nu is het merkwaardige probleem dat het gebruik van de mist/saunastraal bij de douchekop die op de badkraan is aangesloten een prima resultaat geeft, het water blijft lekker warm ook na 5-10 minuten gebruik nog. Bij de douche(waar je die stand juist het meeste gebruikt) valt na 1 minuut op deze miststand de ketel uit waarna het water ijskoud wordt. De ketel slaat dan pas weer aan wanneer een andere stand wordt gekozen. Verwisselen van de douchekoppen maakt geen verschil. biede douchekoppen zij nog geen maand oud dus kalkaanslag is ook de oorzaak niet(maar is uitgesloten doordat ik ze heb omgewisseld voor de zekerheid).
Bij deze mist-stand wordt veel minder waterdruk gevraagd dan bij de andere douchestanden, ik vermoed dus dat het uitvallen van de ketel met een te lage waterdruk te maken heeft. Wat ik dan echter niet berijp is waarom bij het bad dit probleem zich niet voordoet mar wel bij de douche. Beide kranen zijn gewonen kranen, dus geen thermostaatkranen. Wat kan de oorzaak zijn, en is er iets wat ik hieraan kan doen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Lijkt alsof de ene kraan nog net de trapdrempel haalt en de andere er net onder zit.
Je zou het debiet van beiden eens kunnen meten.
 

Dsterk

  • #3
Dat is juist het vreemde. de badkraan geeft minder waterdruk bij volledig opendraaien van het warm water dan de douchekraan. toch valt de douchekraan onder de tapdrempel en de badkraan erboven op de mist-stand. de douche is net iets verder van de ketle dan de badkraan(andere wand in de badkamer. de badkraan bevindt zich dichter bij de ketel. kan dit nog verschil maken? is er iets waardoor ik de tapdrempel op de ketel kan wijzigen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Trapdrempel is niet instelbaar.
 

Dsterk

  • #5
Kan het plaatsen van een nieuwe kraan effect hebben? Ik wil eigenllijk toch al tijden de kraan in de douche vervangen door een thermostaatkraan. dus als er kans is dat dit helpt(weet niet of een kraan minder water doorlaat door slijtage/verkalking) kan ik dat nog proberen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu