Douchethermostaat geen waterdruk bij koud water

Brandon001

 • #1
Hoi,

Ik heb een douche inbouwkraan van het merk Nobili (type MI102102CR) met daarin een thermostaat van het type RCR201/5 en alles is 1.5 jaar geleden nieuw geinstalleerd door een loodgieter in een appartement op de 3de verdieping waarbij de waterdruk ongeveer 1.2 bar is. Tot voor kort deed alles het prima, alleen sinds kort krijg ik een hele slappe waterstraal als ik de kraan op handwarm/lauw zet. De waterdruk is alleen normaal zodra de kraan op heet wordt gezet, maar dit is veel te heet om te douchen. Als ik 's ochtends vroeg de kraan opendraai krijg ik heel even een normale krachtige waterstraal met koud water, maar zodra het water iets opwarmt komt het water druppelsgewijs uit de douchekop. Dit lijkt mij dus een probleem met de thermostaat en ik heb al een nieuwe thermostaat gekocht en geplaatst, alleen het probleem blijft: Een goede waterstraal als ik de thermostaat naar "heet" draai en druppels als deze op "warm/lauw" wordt gedraaid. De waterleidingen zijn niet verstopt, want als ik de kraan openmaak en de thermostaat demonteer, stroomt het water uit beide leidingen er hard uit.

Wat ook raar is, is wanneer ik de thermostaat op de laagste stand zet het water nooit echt koud wordt. Eerder handwarm/lauw. Mijn inbouw wastafelkraan (ander merk) wordt bijvoorbeeld echt ijskoud op de koude stand, maar de douchekraan dus niet. Duidt dit toch op een verkeerde installatie of is dit normaal bij douchethermostaten?

Ik heb de handleiding doorgenomen om te checken of er iets verkeerd gemonteerd kan zijn, maar deze is heel duidelijk en er zijn zeer weinig onderdelen te monteren dus het lijkt mij niet dat ik iets verkeerd heb gemonteerd.

Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn ? Bedankt alvast voor jullie hulp.

Groet,

Brandon
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Warm en koudwaterleiding toevallig omgedraaid aangesloten
   

  Brandon001

  • #3
  Bedankt voor je reactie.

  Warm en koudwaterleidingen zitten goed; links stroomt warm water en rechts koud.

  De kraan heeft maandenlang correct gewerkt en als de leidingen verkeerd om zouden zitten zou ik hier toch veel eerder last van hebben gehad, of niet?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu