Kortsluiting in het CV circuit te maken

Status
Niet open voor verdere reacties.

AvDijk

Vaste Beantwoorder
Ook ik denk eraan om als het warmer wordt rustig het leidingwerk van de CV te veranderen, en dan een soort kortsluiting in het CV circuit te maken zodat het warm tapwater blijft functioneren.

Er is dan een expansievat, overstort en vulpunt op de ketel aangesloten, en dus een verbinding tussen de aanvoer en de retour van het CV water.
Ik denk er aan dit met kogekranen te realiseren.

Vraag: is dat wel mogelijk met een ketel (Remeha quinta) die een CV zijdig buffervat heeft?
Of is dat af te raden en moeten er altijd radiatoren op zitten?

Afgesplitst van Radiatoren aan, anders storing door hittestuwing .
 
Wat je kan doen is een veerbelaste klep plaatsen tussen aanvoer en retour, een AVDO klep wordt dat genoemd (als ik het verkeerd spel hoor ik het wel).

Deze klep gaat open als er te weinig of geen radiatoren openstaan op een cv systeem wat dan weer tot storingen zou kunnen leiden omdat de ketel de warmte niet kwijt kon.

Met kogelkranen zou ook kunnen maar een veerbelaste klep is beter in te stellen en sluit ook als er voldoende radiatoren open staan, iets wat een kogelkraan niet zal doen.
De AVDO klep niet meteen onder de ketel plaatsen maar een aantal meters (staat me iets bij van 7 meter leiding) van de ketel af.
 
Er moeten altijd een aantal radiatoren op een installatie zitten en die moeten ook open staan. Anders kan de cv-ketel zijn warmte niet kwijt na warmwater gebruik.

Je kan dan een maximaal storing krijgen.
 
Petervdploeg schreef:
Er moeten altijd een aantal radiatoren op een installatie zitten en die moeten ook open staan. Anders kan de cv-ketel zijn warmte niet kwijt na warmwater gebruik.

Je kan dan een maximaal storing krijgen.
Dit is niet noodzakelijk waar, je zal te allen tijden moeten zorgen voor stroming in een installatie (ook dat hoeft niet altijd maar dan gaan we te merk specifiek en te ver van de vraagstelling af).

Door deze stroming zal de ketel geen hoge temperatuur opbouwen in het toestel en dus niet op maximaal storing vallen.
Wel is natuurlijk voorwaarde dat de by-pass die voor de doorstroming moet zorgen op de juiste afstand van de ketel zit en niet meteen in het toestel.

De regeling dient ook zo te zijn uitgelegd dat het toestel bij afnemende warmtebehoefte, en het daarbij horende sluiten van thermostatische radiator kranen, de belasting van het toestel terug regeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan