Kopse kant laminaat werkt tegen

Anne91

 • #1
Beste klussers,

Gisteren ben ik samen met mijn vader begonnen met het leggen van de vloer in mijn woonkamer. Het gaat om een vloer die aangekocht is bij een bouwmarkt met als slogan "geen punt bij..."

Bij het leggen van de eerste paar rijen ging het redelijk goed! Echter na een paar rijen stuitten we op het volgende probleem. De plank past aan de kopse kant niet volledig in de daarvoor gelegde plank! (Zie foto's).

Wanneer je deze dan een deel opschuift, houd je bovenaan weer een klein naadje over en ook voelen deze dan niet naadloos aan. Het helpt dan ook niet om het laminaat zacht aan te tikken via de kopse kant. Bij andere planken, was dit dan wel weer mogelijk om deze er vlak in te krijgen. Maar het probleem blijft terugkeren. Erg jammer voor de prijs die ik ervoor heb moeten neerleggen want bij een zweeds warenhuis waar ik eerder een veel goedkopere vloer heb aangeschaft, heb ik dit probleem helemaal niet gehad!

- De vloer heeft in verpakking vlak op de grond gelegen;
- Is geaclimatiseerd voor 2 dagen in de ruimte waar deze gelegd wordt;
- Er zijn afstandhouders geplaatst tussen vloer en muur;
- Ik maak gebruik van een ondervloer van PCU rubber met zilveren laag van 1,3 mm.

Voordat ik terug ga en (ik vrees) een lang over en weer discussie ga voeren met de bouwmarkt, heeft iemand misschien de gouden tip hoe ik dit kan verhelpen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Plaats eens wat foto's, dan weten we misschien wat het probleem is. Nu is het gissen.
   

  Anne91

  • #3
  Oh dat is mislukt bij mijn eerste bericht. Bij deze!
  IMG-20220611-WA0015.jpeg


  20220612_071334.jpg IMG-20220611-WA0011.jpeg
   

  robdeb

  • #4
  Mocht je de planken nog los kunnen krijgen: zou je dan even een foto van de onderkant kunnen uploaden? Soms breekt daar een stukje van de verbinding af direct uit de verpakking. Of de plastic ‘klik’ strip steekt wat uit.
   

  Anne91

  • #5
  16550217586674092495398249205941.jpg
  Bij deze de foto's. Hopelijk is het zo een duidelijk beeld. Bij de laatste foto, kan ik evt. nog inkomen dat deze plank dan niet aansluit omdat ik zie dat daar inderdaad een dun randje vanaf is. Maar ik ben benieuwd of jij aan de andere planken een mankement oid. ziet.

  16550215889213934421960326374552.jpg 16550222904709028653006473345938.jpg
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Is dat blauwe randje van kunststof ?
  Dan moet als je de plank er in klikt een keer op de verbinding slaan, dan komt de kunststof rand er uit, en zit de plank vast
   

  robdeb

  • #7
  Wat @Peter zegt! Als de plank ligt even met een rubberen-/montagehamer een klap op de verbinding. Op foto twee lijkt inderdaad een lipje van de verbinding gebroken - een drupje D3 houtlijm doet wonderen. Wel even een zwaar object op de plank laten staan na montage, totdat de lijm droog is.
   

  Michielvv

  • #8
  Wat ook nog wel eens gebeurd is dat er een klein stukje hout van het hoekje afbreekt en zich dan ergens in de rand van de vorige rij verstopt. Je kunt dan de plank niet 100% naar beneden duwen, waardoor deze op de kopse kant vervolgens niet klikt.
   

  Anne91

  • #9
  Heel erg bedankt voor jullie tips! @Peter We hebben over de naden het blok gelegd waarmee je de planken na het erin schuiven aan tikt. En daarbij een nylon hamer gebruikt. Maar toen werd het erger en spleet de toplaag van de onderlaag. Maar ik ga het zeker nog eens proberen straks met een rubber hamer oid en kijken of het werkt! Het met houtlijm vastmaken voor de defecte verbinding klinkt ook goed! Deze neem ik ook mee! Ik hoop einde dag een bericht te kunnen plaatsen dat het gelukt is! ‍
   

  Anne91

  • #10
  Helaas, gisteren tweemaal opnieuw begonnen met het leggen van de vloer. Na de eerste keer de bouwmarkt gebeld of zij het probleem erkende met de betreffende Lundia vloer. De manager gaf aan, dat ik mijn vloer dan niet recht gelegd zou hebben. En wanneer deze ook maar een haartje scheef ligt de hele boel niet past. Na de eerste rij 3x te zijn nagelopen of hij recht lag en afstandsblokjes goed ertussen heb gezet, (gelukkig waren de kopse naden daar nu vlak) begon ik vol goede moed aan de tweede rij. Elke plank geinspecteerd op evt. vuil en of stukjes die afgebroken zouden zijn. Maar helaas wederom hetzelfde probleem dat je de kopse naden duidelijk voelt. Zojuist een rij losgehaald en gekeken of het kunststof lipje er wel in geschoten is maar Ik moet er wel bij zeggen, dat het internet vol staat met ditzelfde probleem dus begin het vermoeden te krijgen dat ik een kat in de zak gekocht heb :denk::roll:
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #11
  Je moet inderdaad zorgen, dat de eerste rij helemaal recht licht in de lengte.
  Hou daarbij rekening, dan je dan niet van de muren uit kunt gaan, want die zijn bijna nooit recht.
  Eerste paar rijen met een draad controleren of die recht ligt.
  Anders wort het probleem inderdaad alleen maar groter met het openstaan van de kopse kanten.
   

  Anne91

  • #12
  Bedankt Peter! Ik ga dat met een draad nog eens proberen wellicht dat ik daarmee vooruit kan. Allen heel erg bedankt voor het meedenken!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu