Afwerken kopse kant laminaat

Toekande

 • #1
Ik heb laminaat gelegd in de slaapkamer tot de openslaande deuren.

De betondvloer liep daar een beetje omhoog, en nu kan ik er geen plakplint meer bovenop leggen, want dan gaat de deur er niet meer overheen.

Dus nu eindigt het laminaat een halve centimeter van het kozijn. Op zich niet heel erg qua zicht, maar ik ben wel bang dat als ik de deur openzet en het gaat regenen of het wordt vochtig, dat er water in contact komt met de kopse kant van het laminaat en de boel gaat opzwellen.

Ik ben dus op zoek naar een manier om de kopse kant van het laminaat 'vochtdicht' te maken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk E

  • #2
  Een dikke reep 1e kwaliteit kit in spuiten?
   

  Toekande

  • #3
  Geen gek idee, maar heeft de kit niet ook de uitwerking van vocht (omdat het toch een klein beetje nattig is?)?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Kit op die plek is heel erg lelijk. Een aluminium profiel is veel netter.

  Plaats eens een foto.
   

  Toekande

  • #5
  Foto's :  Het laminaat ligt nu net een millimeter lager dan de aluminium rand waar de deur boven zit, dus de kopse kant van het laminaat en de aluminiumrand worden gescheiden door een geultje van ongeveer een centimeter breed en 8 mm diep.
   

  BertPleizier

  • #6
  Ik zou de deuren / kozijn / muur en het laminaat afplakken en de naad er tussen dicht kitten. Aangezien het binnen is is een alrylaatkit die geschikt is voor buiten (regenbestendig) voldoende. Dat oogt netter dan de naad. En het laminaat zal niet opzwellen van het “vocht
   

  Ambidexterity

  • #7
  Dun aluminium stripje, is dat niet iets?
  Wel eronder afvullen met een kit, anders gaat het stripje kantelen.
   

  Toekande

  • #8
  Aluminium strip: dat is dan neem ik aan met een kant op de kopse kant, en de andere kant bovenop het laminaat? Heb je zo;n strip in diktes? Er kan namelijk bijna niets meer tussen de deur en het laminaat, echt dikte van papier ofzo is nog mogelijk. Het aluminium dat ik normaal zie bij de bouwmarkt is wel al gauw een mm dik?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Ik denk dat kit toch de beste oplossing is, de ruimte tussen laminaat en kit goed vol zetten met een polymeerkit, in elk geval kit die niet te hard wordt, het laminaat moet nog iets kunnen werken.
  Leg een dikke plank met een stel bakstenen of ander gewicht op het laminaat tot de kit is uitgehard, zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Een aluminium profiel lijkt mij het mooist. Een soort trapprofiel, of een U-vormig profiel vergelijkbaar met onderstaand. Kan lastig zijn om vast te zetten, als de vloer er al in ligt. Los laten liggen kan ook.


  Ik heb een vergelijkbare situatie thuis (houten planken tegen schuifpui). Ik had zelf het idee om een alu strip op de vloer te monteren, en daar een U-profiel met de plank erin op te lijmen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #11
  Als je maar hooguit 1 mm ruimte tot je beschikking hebt past een profiel niet.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu