Laminaat aan laten sluiten kopse kant

Robbie's

 • #1
Laminaat gekocht van Quickstep. Dat laminaat moet je er in de lengte "inhaken" en dan met een hamer en blok aan laten sluiten op de kopse kant (links)van vorige laminaat plank.

Maar dat gaat allemaal niet zo gemakkelijk. Je moet flink hameren voordat deze er uiteindelijk inzit. Nu overweg ik om in de lengte van de nieuw (onderkant MDF..) plank een heel dun laagje vaseline te smeren zodat het eenvoudiger gaat om die nieuwe plank daarna aan te laten sluiten aan kopse kant vorige plank.

Is dat logisch of moet ik maar blijven hameren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Bob

  • #2
  Zit er aan de kopse kant geen "klik" aansluiting net zo als bij de lange kant. (Bij mij wel)

  Het overdreven inslaan moet niet nodig zijn
   

  Job_04

  Specialist Werktuigbouw
  • #3
  Zou niet flink hameren moeten zijn.

  Andere optie is in kamers die recht toe recht aan lopen en niet te breed zijn om de planken eerst allemaal met de kopse kant aan elkaar te bevestigen, en dan een hele rij in zijn geheel plaatsen.

  Verder is voor de laatste plank het hulpstuk uit dit plaatje ook erg handig om de kopse kanten in elkaar te laten klikken (gezette plaat in Z-vorm waar je met je hamer op kan tikken)
  http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:...esU3IRzUXVZwOFI681zrXx_biuG-f-MtSjJw&usqp=CAc
   

  Robbie's

  • #4
  Bedankt voor jullie reactie. Mijn collega zei het ook, alle planken met kopse kant aanelkaar en dan bevestigen. Helaas doe ik dit klusje zelf en heb ik geen hulp. Ik heb beiden hulpstukken al, de ijzeren gebruik ik voor laatste (bij muur) plank en het houtje (of in mijn geval plastic aansluitblok) gebruik ik voor de rest. Moet echt behoorlijk hameren voordat het er in zit.

  Aan de kopse kant zit volgens mij geen klik. De instructie zegt ook dat ik het moet doen .... zoals ik het nu doen.

  Echter, ik heb zojuist nog eens op het internet gezocht en daar vind ik een andere aanpak:


  Denk dus dat ik eerst de kopse kant er in moet stoppen en daarna de lange plank kantelen en er in drukken. Dat had ik al een keer kort geprobeerd maar in dat geval brak het MDF snel af omdat je kracht moet zetten met het er in drukken van de lange plank in de andere lange plank.

  Ik ga het vanavond nog een keer proberen.

  Bedankt :-)
   

  De Bob

  • #5
  Bij laminaat met dubbelklik moet je eerst de lange delen kops in elkaar zetten/klikken, en dan het geheel (zonadig met twee man) zijdelings aanklikken aan de al liggende delen.
   

  De Bob

  • #6
  Edit: TS had gelijktijdig gereageerd.
   

  Robbie's

  • #7
  Bedankt :-)

  Dan heb ik het voor de helft van de kamer verkeerd gedaan maar het zit er gelukkig wel goed in. Voor de rest ga ik het anders aanpakken.

  Nu nog mijn andere uitdaging (voor de keuken) voor het egaliseren (ander topic) op zien te lossen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu