Houten vloer planken kopse kanten fixeren

blauwpet

  • #1
Afgelopen zomer een houten vloer gelegd. Ik heb eerst om de 30cm vuren latten op de zandcementvloer geplaatst dmv slagpluggen.
De vloer ligt daar dan weer haaks op vastgeniet (door de groef). Dat werkt op zich prima. Mijn vorige vloer heeft zo dik 20 jaar probleemloos gelegen.

De vloer heeft messing/groef, echter niet bij de kopse kanten. Die liggen dus koud tegen elkaar, en in veel gevallen dus net tussen 2 vuren latten in, zodat er beweging op kan komen. Ga je er overdreven met je volle gewicht op staan, ontstaat er zelfs een scheur /breekt het hout overdwars.

Ik heb dus de fout gemaakt om tijden het leggen deze kwetsbare plekken niet extra te ondersteunen... mijn vorige vloer had op de kopse kanten wel messing/groef. Ik heb niet goed ingeschat dat ik daar rekening mee moest houden.

Is zoiets nog te fixen? Ik wil uiteraard niet de betreffende planken er uit zagen etc. Daar heb ik niet eens genoeg reserve voor.

Ik heb wel een injectiespuit met houtlijm geprobeerd, echter de naald is te dik om tussen de kopse kanten te komen... een dunnere naald laat amper of geen lijm door.
Is er nog een andere truuk?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Lijm tussen de kopsekanten gaat niet werken, je moet de planken aan de onderzijde opvullen zodat ze niet meer kunnen bewegen.
evt. een klein gaatje boren en daardoor opvullen met iets wat wil vloeien maar ook vult en hard wordt?
Heb je nog reservehout dan kun je het gat ook groter maken en met een proppenboor houtproppen maken die je later weer in de geboorde gaten slaat/lijmt.
 

blauwpet

  • #3
Gaatjes boren en die dan opvullen met iets van proppen blijf je zien. Het is hout met heel veel tekening. Ik kan het wel even proberen op wat reststukjes.

Maar dan zou je iets van pur ofzo er onder moeten spuiten... als je daar weer iets teveel van spuit weet je zeker dat je vloer in zijn geheel omhoog komt...?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu