Koperen douche afvoer put

Bibi

  • #21
Morgen ga ik de tegels lijmen. Bij de vorige vloer had met een 3 cm voegrand om het putje gelegd, dit bleek bij het slopen van de vloer funest te zijn geweest omdat de cement laag onder de tegels in een straal van 40 cm om het putje nat was.

Nu heb ik het advies gekregen om tussen de tegel en het putje een kitlaag aan te brengen. Hoe breed moet de kitvoeg zijn en welk kit materiaal moet ik hiervoor gebruiken? Hetzelfde kitmateriaal waarmee je de vloer-wand naad afdicht?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #22
De voeg net zo groot houden als de overige voegen.
En idd dezelfde kit gebruiken.
 

Bibi

  • #23
Moet ik de messing rand van het putje nog 'primen' om een goede hechting met het kit te krijgen? Ik heb het nu met 400 schuurpapier schoongeschuurd.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #24
Goed ontvetten lijkt me voldoende.
 

Bibi

  • #25
Bedankt voor de info
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #26
Geen dank.
Krijgen we een foto van het resultaat?
 

Bibi

  • #27
Jazeker
 

Bibi

  • #28
Ik wil op een egaliseermortel van 15 mm dik nog een laag egaliseermortel aanbrengen. Ik heb nu een week geacht en de eerste laag ziet er redelijk droog eruit, kan ik nu de 2de laag aanbrengen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #29
Wat verstaat u onder een egaliseermortel, is dat een vloeibaar egaliseermiddel of iets anders ?
 

Bibi

  • #30
Van Beamix, egaliseermortel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #31
Dan kunt u nu de tweede laag aanbrengen, maak met een plantenspuit het oppervlak eerst vochtig, dat vergemakkelijkt het uitvloeien.
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #32
In afwachting van de foto's :wink:
 

Bibi

  • #33
Het karwei heeft mede lang geduurd (circa 6 weken) omdat na het verwijderen van de oude tegels en de natte, poreuze cementlaag:

- eerst het onderliggende betonlaag (pinktop - duimtop afstand breedte) ruim twee weken heb laten drogen
- de bovenlaag (circa 5 mm dik) van het beton eraf gebikkeld heb
- primer aangebracht en de eerste egalisatielaag (circa 20 mm dik) heb gelegd en deze ruim 1 week (met geregeld met de plantenspuit de toplaag nat gemaakt hebt) laten uitharden
- primer aangebracht en de tweede egalisatie laag (circa 20 mm met afschot) aangebracht (ook deze 1 week laten uitharden met af en toe de plantenspuit erop). Ik moest circa een 4 cm laag aanbrengen en heb deze -om krimpscheuren te voorkomen - deze in 2 lagen aangebracht (zelfde mortel partij, zelfde vaste stof/water verhouding en mengwijze).
- een flexibele en watervaste lijmlaag van 3-4 mm aangebracht en deze ook weer de tijd gegeven om goed uit te harden.
- Tenslotte de tegels in het afgelopen weekend gelegd en gisteren - ruim drie dagen later - de lijmresten die niet na het lijmen zijn verwijdert met een dremel tussen de voegen eruit geboord.


Al met al ben ik zeer tevreden over het resultaat (eerste keer). Vandaag zal ik gaan voegen. Ik weet alleen nog niet hoe ik het zal doen rondom de messing afvoer putje. Rondom het putje is de voeg circa 1 cm breed geworden (de tegels kwamen zonder snijwerk zo bij het putje uit). Ik twijfel om een 1 cm dikke siliconenlaag erom aan te brengen.

Iemand advies?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #34
Ik heb rond het putje gewoon meegevoegd, dit zit er al een aantal jaren in en ziet er nog mooi uit, ik ben niet zo wild van kit rondom een doucheputje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu