Kookgroep aangesloten op aardlekschakelaar 32 A

Esther de Jong

  • #1
Hallo allemaal ,
Ik zit in Spanje en daar werken ze niet met de zelfde stekkers als in Nederland. Dus voor mijn fornuis een speciale Spaanse stekker gehaald met het daarbij behorende stopcontact speciaal een elektrisch fornuis. Deze heb ik samen met een klusmannetje er op gezet en hebben toen de aardlekschakelaar van 32 A die we op advies er bij kregen in de stoppenkast geplaatst voor alleen deze kookgroep ( 1 elektrisch fornuis) .
Ik kan koken. De stoppen vliegen er nooit uit . Maar 1 van de kookplaatjes wordt nu niet warm en de oven plus andere 3 kookplaatjes doen het maar krijgen lijkt wel minder power dan zou moeten kunnen .
Waar zijn wij de fout in gegaan ?
IMG_20220601_133441.jpg
IMG_20220601_133441.jpg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
In principe ben je hier de fout in gegaan:
heb ik samen met een klusmannetje
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Dit is geen aardlekschakelaar, maar een installatieautomaat. Geen beveiliging tegen lekstromen dus, alleen tegen kortsluiting of overbelasting. Mogelijk zit er nog een aardlekschakelaar voor maar die is op de foto niet te zien.

Verder zou het kunnen dat de aansluiting op het fornuis niet klopt. Maar om daar iets over te kunnen roepen zullen we deze aansluiting moeten zien. Graag ook merk en typenummer van het fornuis en eventuele aansluitschema's delen.
 

Didier

  • #4
Afgezien van het veiligheidsaspect is mijn ervaring dat als de kookplaat niet verwarmt als gepland van dat het de aansluiting in het toestel zelf is. Je hebt vaak meerdere mogelijkheden die precies moeten aansluiten met dat wat je aanbied aan electrisch vermogen. De gebruiksaanwijzing doet wonderen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu