Kokend water boiler?

Cmf

  • #1
Ik heb een gebruikte close-in boiler gekregen. Ik dacht dat het een gewone close-in boiler was voor warm water in de keuken. Maar ik heb nu het idee dat het een kokend water boiler is.
Het betreft een Daalderop close-in Boily+; type 07.02.12.010 (zie afbeeldingen).


Ik beschik alleen over de boiler, verder geen enkel toebehoren.

- Is dit inderdaad een kokend water boiler?
- Kan ik die zonder verdere toebehoren ook gebruiken voor alleen warm water?
- Wat is de verklaring van de drie aansluitingen?

Groeten,
Kees
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Eerlijk gezegd snap ik de vraag (over wat voor'n boiler dit is) niet helemaal.

Als ik google met 07.02.12.010 krijg ik als eerste resultaat de site van de fabrikant, met daarbij alle gegevens van dit apparaat, inclusief installatiehandleiding. Daarin vind je alles wat je nodig hebt, inclusief verklaring voor de drie aansluitingen.

En zonder verdere toebehoren kan en mag je dit apparaat niet aansluiten. Ten eerste moet je een inlaatcombinatie gebruiken. Ten tweede heb je een speciale kraan nodig om het kokend water te kunnen tappen (ja het is inderdaad een boily).

Bovendien zie ik in de handleiding ook nog een of andere controlbox, die heb je er vast niet bij gekregen.

Ik wil je erop wijzen dat de fabrikant voor dit soort apparaten staat op gebruik van een speciaal waterfilter, ook in de installatiehandleiding te vinden. Alles bij elkaar lopen de kosten dan nog leuk op.

Zelf heb ik tegenwoordig een gewone keukenboiler (van een ander merk) waarvoor alleen een inlaatcombinatie nodig is. Niks kokend water (een losse waterkoker werkt net zo goed), niks waterfilter...

PS. ik vind die warmwateraansluiting (rood) maar gevaarlijk scheef staan. Alsof ie een opdoffer heeft gehad. Maar misschien is het gezichtsverlies (met een knipoog aan Paul van Vliet). :mrgreen:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu