Koelleiding airco buigen

jbh92022

  • #1
Hallo! Ik ben 3 binnenunits aan het installeren en wil graag wat advies m.b.t. het volgende.

Standaard (zie foto) zijn de leidingen aan de rechterzijde met een knik naar links (vanaf de voorkant bekeken). In de installatie instructie staat beschreven hoe je de afvoerslang kunt verwisselen naar de linkerkant voor 'leidingen aan de linkerkant '. Nou heb ik 2 vragen m.b.t opstelling waarbij leidingen in het ene geval van de linkerkant en voor de andere unit rechterkant binnenkomt.

1. Ik wil gebruik maken van een pompje bij de unit waarbij de leidingen van de linkerzijde binnenkomen (zie foto, onderin aangebracht). In dat geval lijkt mij het handigst om de afvoer niet te verwisselen naar links?
2. Hoe moet ik de vloeistof- en gasleiding draaien of buigen bij de unit waarbij de leidingen van rechts binnenkomen?

Dank bij voorbaat.

Groet,
JB

PXL_20230523_145106913.jpg PXL_20230523_145454367.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
De dikste leiding is meestal voorzien van een uitwendige buigveer. Met gegaste voorzichtigheid is naar rechts buigen geen probleem. Als je condenspompjes gaat gebruiken neem dan de versie met losse vlotter. De andere kunnen in een stille ruimte erg irritant hoorbaar zijn.
 

jbh92022

  • #3
Ik heb het isolatiemateriaal even wat verder opengl gemaakt maar helaas zit er geen buigveer. En hij is dus al vanuit de Daikin fabriek 90 graden gebogen naar links.. terwijl ik hem 90 graden naar rechts moet hebben..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu