Knelverloop 15-22mm

Kaajee

  • #1
Ik heb voor het eerst onderstaande knel verloop gebruikt om van 15mm ijzer naar een 22mm ventiel te gaan:

Screenshot_20240114_195720_Chrome.jpg


Klopt het dat je ergens bij het aandraaien een soort heftige klik te horen/voelen krijgt? Is dat het moment van knellen of zo?
Ik vond het vreemd klinken, en bij 1 verbinding druppelt hij een beetje. De andere ging op een zelfde wijze en die is wel waterdicht.

Kan ik met die ene, lekkende nog wat doen? Strakker draaien lukt echt niet. Uitelkaar halen en opnieuw in elkaar zetten eventueel wel, maar weet dan niet wat ik fout deed.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
die kank die je voelt hoort,normaal aansraaien zal voldoende moeten zijn vast is vast zeg maar, vaak helpt iet harder aandraaien maar als de buis besxhadigt is werkt dit niet
 

Kaajee

  • #3
Okay, en als de buis dan wellicht iets beschadigd is, is nadat ik de buis vervangen heb, dit verloopje weer te gebruiken of moet ik een andere halen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Die krijg je er niet meer af.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
je zult een nieuwe knelverloopring nodig hebben maar waarschijnlijk ook een sokje en een stukje buis
 

Kaajee

  • #6
Ok dank (lekker dan ;) )

Werkt deze/zo'n knelkoppeling beter of maakt dat niet uit eigenlijk:
Screenshot_20240114_135331_Chrome-1-1-1.png
 

Kaajee

  • #7
Eh....hij druppelde dus een heel klein beetje. Wilde een nieuwe verloop kopen, maar nu tref ik helemaal geen druppels of vocht meer aan.....(er ligt een droog stuk keukenpapier in een schaaltje onder maar die is nu al dagen kurkdroog).

Hoe kan zoiets?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
De ring van de knelkoppeling is, door de kracht die erop staat vanuit de moer, in de loop der tijd nog iets beter gaan sluiten.
Heb ik wel eens meegemaakt bij radiatoren die ik tijdelijk verwijderd had: knelkoppeling wil niet meer dicht na terugplaatsen, dus bakje eronder. Na een paar dagen zat ie toch dicht. Kan een kwestie van micrometers zijn, waar het water zich net nog doorheen weet te persen.

En misschien vult het openingetje zich ook wel met kalk. Of zou dat 'wishful thinking' zijn? :mrgreen:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu