Knallende Radson Multicom 26 hrc 1997

Espits5

  • #1
Af en toe knalt de ketel enorm.

Vorig jaar dagelijks, brander vervangen, probleem weg. 8 maanden later begint het weer, dus het probleem is niet opgelost. De ketel slaat pas de tweede keer aan, misschien toch met de juiste instelling te maken.

Ze zijn (van naam bedrijf verwijderd) vorig jaar een aantal keren erbij geweest maar nu achteraf dus nog geen oplossing gevonden. Wie weet hier wat van om het op te lossen.
 

Klorissa

  • #2
Als er geen scheur meer in de brander zit moet het toestel op co2 worden afgesteld lukt dit niet dan is je gasblok defect.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Terug naar de installateur zou ik zeggen, het is blijkbaar niet (goed) opgelost.

Knallen kan een gevaarlijke situatie betekenen, doordat het gas te laat onsteekt, en dus is dat niet iets om zelf aan te sleutelen, zo is mijn opvatting hierover!
 

Proost

  • #4
De installateur vragen of ze een zgn rookgasanalyse willen uitvoeren.
Het toestel moet op CO2 worden afgesteld. (zoals eerder vermeld)

Alleen misschien is dit al eerder gebeurd, vervelend is dat dit bij dit toestel snel weer kan verlopen, waaruit u misschien uw conclusies moet gaan trekken.
 

Espits5

  • #5
Bedankt voor jullie reacties. Ga dit doorgeven aan de installateur.
 

Remch

  • #6
Het enige wat echt helpt is een restrictie plaat van 32 mm tussen ventilator en mengbuis te laten plaatsen.
CO 2 opnieuw afstellen.

Dit doet Radson zelf ook bij deze klachten.
Ik zou hiervoor toch de installateur inschakelen.
 

Klaas34

  • #7
Dit is een storing die heel moeilijk zelf op te lossen is. Pas goed op wat je doet. Het probleem is dat je codes en gereedschappen nodig hebt.
Remch schreef:
Het enige wat echt helpt is een restrictie plaat van 32 mm tussen ventilator en mengbuis te laten plaatsen.
CO 2 opnieuw afstellen.
Klopt, je moet inderdaad een restricaplaat van 32mm plaaten, maar ook de restrictie bovenop het gasblok controleren. Dit moet een 6.2mm zijn.

Daarna moeten een paar parameters in de MCBA gewijzigd worden. (hier heb je een 4-cijferig display voor nodig, met de codes. Vraag een installateur of hij die heeft voordat hij komt).

Daarna moet je de branderdruk controleren. Deze moet op laaglast 0,13mbar zijn, als de brander minimaal 5 minuten heeft gebrand.

Als laatste een controle van de CO2 afstelling.

ps: als je een gasdrukregelaar hebt bij de gasmeter, laat dan gelijk controleren of deze nog goed werkt en niet doorlekt.

succes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik stel voor het verder over te laten aan de installateur, op wiens stoel de forumleden nu eenmaal niet kunnen gaan zitten. :wink:

Hoe zou je het zelf vinden als je bij een klant komt en die zegt tegen jou (als ervaren monteur): doe dit en dat, want dat zeiden ze me op een klusforum.

In elk geval zijn de te verrichten werkzaamheden duidelijk niet geschikt voor een leek.
 

Espits5

  • #9
Nogmaals bedankt voor de info. Op 31 jan. komt er een installateur langs. Ik heb een ander bedrijf benaderd aangezien het vorige bedrijf het niet heeft kunnen oplossen.
Ben benieuwd of zij het vinden.
 

Espits5

  • #10
De installateur is geweest. De brander was in ieder geval nog in orde. Hij heeft de co2 meting gedaan en die was te hoog. Deze is nu opnieuw ingesteld en nou maar hopen dat het goed is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu