Knallende leiding blokverwarming

JeroenV

  • #1
Goedemorgen klusfenomenen,

Wij bewonen een appartement op de 15e verdieping van een gebouw van 20 verdiepingen. Het complex waar we wonen wordt verwarmd door een blokverwarming. Door onze slaapkamer loopt in de hoek een verticale buis met een soort koppelstuk.
Ik heb een heel klein fotootje van de verbouwing kunnen vinden waar deze buis op staat, het koppelstuk zit in de rode cirkel:



Wanneer het koud is en de verwarming veel wordt gebruikt in het gebouw maakt deze leiding bij het afkoelen veel herrie. Het begint meestal tegen een uur of 11 's avonds en gaat de hele nacht door. Knallen alsof iemand met een rubber hamer tegen de buizen slaat. Vaak een paar minuten stil, dan een stuk of tien knallen met tussenpozen van een paar seconden.

Jullie begrijpen dat dit de nachtrust niet ten goede komt. Twee jaar geleden is er iemand namens de verhuurder komen kijken die aangaf dat er "niets aan te doen" was, maar mijn indruk is dat diegene er zich wat makkelijk vanaf maakte. Ik moet daar wel bij zeggen dat die persoon voor een ander probleem kwam en er desgevraagd wel even een blik op wilde werpen.

Kunnen jullie mij adviseren? Ik wil graag de verhuurder bellen met wat meer kennis.

Alvast bedankt!

Jeroen
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Dit is een extender.
Die hoort dat probleem op te lossen.
 

JeroenV

  • #3
Beste Obelix,

Bedankt voor je snelle reactie. Het rood omcirkelde koppelstuk is dus een extender. Wat zou de oorzaak kunnen zijn dat deze niet doet wat hij moet doen?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Lees de forum regels eens.
 

JeroenV

  • #5
Verwijs je daarmee naar de regel hieronder?

Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op om met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.

Om het af te ronden: Wanneer ik de technische beheerder (Unica meen ik) bel met de opmerking dat de leiding ondanks de extender knalt dan zouden zij genoeg moeten weten?

Bedankt zover!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
U hebt al voldoende informatie gekregen, om de verhuurder aan te spreken.

Bij deze gaat hier ook een slotje op, omdat het geen eigen klus is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu