Knallen uit leidingen

123evah

  • #1
Hoi allemaal,
Een vraag, sinds een tijdje hoor ik harde knallen in mn appartement. Lijkt uit de leidingen te komen. Heb alle verwarmingen ontlucht en hier hoor ik ook niks. Dus ik denk aan waterleidingen.
de knallen lijken op waterslag, alleen hoor ik niks als ik de kraan open of dicht doe. De knallen komen meestal pas na een uur het douchen bijvoorbeeld en houden ook uren aan. Dus ik denk dan niet dat het waterslag is. Ik heb er al een vakman voor gebeld maar die zegt dat ze er sowieso niks aan kunnen doen omdat het in de muur lijkt te zitten. Maar ik maak me toch zorgen. Hebben jullie misschien ideeën wat het kan zijn?
Ook goed om te melden had er eerst geen last van maar nu sinds een paar weken wel. Het enige wat in die tijd veranderd is, is ik heb een nieuwe kraan en mn cv ketel is bijgevult.

hopelijk kunnen jullie helpen
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
de cv levert ook warmwater of word dit verzorgt door een boiler?
 

123evah

  • #3
De cv levert ook het warme water en dat werkt wel gewoon
 

DrFlo

  • #4
Had zelf sinds de vorige keer dat ze m'n CV ketel hadden onderhouden enorme knallen uit de ketel zelf. Blijkbaar lukt de 1e ontsteking niet waardoor er al wat gas in zit waardoor bij een volgende ontsteking een harde knal volgt.
 

123evah

  • #5
Okee en kan dat dan ook uren daarna nog zijn? Want die knallen gaan uren lang door midden in de nacht ook nog. Terwijl er dan geen warmwater vraag is
 

BJup

  • #6
Bij ons was de terugslagklep in/na de watermeter stuk. Daardoor functioneerden we effectief als buffer voor de rest van de straat, gok ik. Met een nieuw klepje was het probleem verholpen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu