Klemmende openslaande buitendeur

Evelineo

  • #1
Goedemiddag, mijn openslaande buitendeur (de andere kant zit vast in de kant die opengaat) gaat al een week niet open (als hij van het slot af is). Nu het zonnig buiten is dacht ik dat wel zou veranderen maar helaas. De zon staat trouwens op niet op de deur. Ik krijg met geen mogelijkheid de hendel helemaal naar beneden zodat deur opengaat. Je ziet dat de deur blijft klemmen en het hout uitgezet is.

Zijn er nog tips wat ik kan doen? Lees over bijschaven onderaan enz maar is dat de enige oplossing?

Ik hoor het graag. Helaas geen sterke mannen handen in mijn huis .

met vriendelijke groet,
Eveline
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Als het hout uitgezet is betekend dit vaak maar 1 ding nl. dat je schilderwerk onvoldoende is waardoor er vocht in het hout kan komen.
Dit heeft als gevolg de klemmende deuren maar nog erger op den duur houtrot.
Hou er wel rekening mee dat het niet alleen aan je deur hoeft te liggen, het kan ook het kozijn zijn welke uitzet als hij vochtig wordt en waardoor de deur gaat klemmen.
 

Evelineo

  • #3
Ok bedankt voor de reactie. Dus het beste is om nieuwe schilderlaag aan te brengen? Dit huis is pas 12 jaar oud (bouwjaar 2010) en kozijnen en deur zien er nog netjes uit.

Wat kan ik er voor nu aan doen zodat de deur opengaat? Is er iets tegen te doen? Heb het al eerder gehad (ook in zomer als het erg heet is) maar na paar dagen kon ik deur wel openen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu