Klemmende kastdeur door hardgeworden papier-maché

MiekeMaaktHet

  • #1
Idioot probleem: na herstel fundamenten van een oud huis bleef een kastdeur opengaan. We hebben er een opgevouwen krant tussen gedaan. Die is nat geworden en nu is het een keiharde papier-maché strip geworden en is de deur met geen mogelijkheid meer open te krijgen. Pinnen uit de scharnieren gehaald: nog steeds geen beweging in te krijgen, deur blijft muurvast zitten. Geprobeerd met n boor het papier-maché weg te boren: boor raakt steeds de deur of t kozijn.
Wie weet er n truuk om het papier-maché te verwijderen? Zagen in het kozijn lukt ook niet, t kozijn houdt de zaag tegen.

20231028_162713.jpg 20231028_162708.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
nat maken en er uit peuteren.
zo nodig een paar keer herhalen als het water moelijk verder komt.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
gebruik iets als dit
1698507112311.png
 

MiekeMaaktHet

  • #4
Nat maken al geprobeerd, werkte niet. Maar heb zelf bedacht om de deur wat dikker te maken met n latje waardoor de zaagmachine net de achterkant vh kozijn niet meer raakte. Toen voorzichtig en heel rustig met de zaag op hoge snelheid van onderen af de keiharde massa kapotgezaagd. Gelukt!
Dank voor dit forum, hikte er al n jaar tegenaan, maar door t probleem hier te plaatsen zette ik mn hersentjes eindelijk zelf aan de gang ;). Dank voor jullie meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu