Klapperende deuren

Rienk

 • #1
Hallo,

Wij zijn onlangs verhuisd. Nu is het hang en sluitwerk in onze nieuwe woning niet je van het. Wanneer de deur dicht is, zit er toch nog genoeg ruimte tussen de deuren (ja bij bijna allemaal :? ) om te kunnen klapperen. Verder is het sluiten van de deuren een lawaaierige bezigheid. Wanneer de deur het kozijn raakt geeft dat een hard geluidseffect. Ik heb nogal vaak verschillende diensten en kom dan thuis, of ga weg, wanneer anderen nog slapen. Ik wil dan zo stil mogelijk thuiskomen of weggaan, maar dat is in dit huis helaas amper mogelijk.

Weet iemand een oplossing?

Vriendelijke groet,

Rienk
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  In de sponning van het kozijn kunt u rubbertjes plakken, een andere mogelijkheid zijn plakviltjes zoals die onder een vazen etc. geplakt kunnen worden, plak drie á vier stuks per deur.

  Succes.
   

  Amdusias

  • #3
  je kunt ook als het mogelijk is , de sluitplaat iets naar achter zetten.
  dan sluit i ook weer wat straker, maar rubbertjes is idd wel makelijker
   

  Rienk

  • #4
  Jan bedankt, zal het eens proberen. Hoop dat het werkt (denk het wel!)

  Amdusias schreef:
  je kunt ook als het mogelijk is , de sluitplaat iets naar achter zetten.
  dan sluit i ook weer wat straker, maar rubbertjes is idd wel makelijker
  Wellicht ook een goede oplossing, alleen lost dit het lawaaiprobleem denk ik niet op. Toch bedankt voor het meedenken.
   

  Bvn

  • #5
  Gaat het om de buitendeuren of de binnendeuren?
   

  Jacco

  • #6
  Je hebt ook zogenaamderubberen inboorproppen gebruiken. In houten kozijzen kunnen deze in de sponning geboord worden. Dit blijft over het algemeen beter zitten dan plakvilt.
  In stalen kozijnen zitten deze gaten vaak al voorgestanst in de kozijnen.
   

  Marnix

  • #7
  Misschien een beetje late reactie maar beter laat dan nooit......

  Waarom heeft er niemand aan tochtstrips gedacht? Deze koop je in wit op bruin op een rolletje bij iedere bouwmarkt. Je voorkomt tocht en laat alles véél beter / strakker aansluiten.

  Een tip van iemand die vroeger op kamers woonde en regelmatig kon horen wie er op welk tijdstip de deur dicht sloeg het volgende:

  Trek de deur niet dicht maar doe het eens met je sleutel, dus met de sleutel het slot geheel openen, vervolgens zacht dicht doen en via de sleutel in het slot laten vallen. Het is gewoon een kwestie van aanleren.(Geleerd toen ik nog thuis woonde en wel eens steikum de deur uit moest, werkt geheid !).
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Ik heb wel aan tochtstrip gedacht maar het is mijn voorkeur niet, wanneer je overal tochtstrip plaatst beperkt dat de ventilatie en loop je kans op teveel vocht in huis en kans op schimmels.

  Gedeeltelijk zou het wel kunnen.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu