Klapperende deur door drukverschil.

Jptrs1985

 • #1
Beste,

wij hebben sinds een aantal dagen een stalen deur incl. Kozijn. Als deze gesloten is wordt die dicht gehouden door 2 paar magneten, 2 in het kozijn, 2 in de deur.

Nu is het zo dat als we de deur naar de tuin open maken, wordt de stalen deur uit het "slot" getrokken, deur naar tuin eenmaal open, en de stalen deur wordt terug het kozijn in getrokken.

Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn? En hoe op te lossen?

Bij voorbaat dank.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Valt er wat te stellen aan het slot van de stalen deur? of zit er helemaal geen slot in? Maak er anders eens een foto van. Zit er ruimte tussen de stalen deur en vloer, want er zal een soort van vacuum zijn, waardoor als je de buitendeur opent, er ook aan de binnendeur getrokken wordt.
   

  Jptrs1985

  • #3
  FB2C95D5-97BF-45D8-936A-B331C57F8ECB.jpeg

  0F85D8DF-76B3-4A96-BD90-FB80206E62A6.jpeg
  EBCA16DF-3A2E-44B6-BC4F-CEE1BF71162E.jpeg


  Er valt niks af te stellen aan het slot, het is ook geen slot, gewoon de deur die dicht gehouden wordt door de magneten, achter het ovalen plaatje.

  Onder is een halve cm vrij tussen de deur en de vloer.

  In de woonkamer hebben we 2 roosters zitten voor mechanische ventilatie, die zuigen beide lucht aan. Het gat van de afzuigkap is dicht gemaakt daar we een inductie kookplaat hebben met afzuiging in.

  Onze hal is open van beneden t/m de zolder, de slaapkamers en badkamer op eerste verdieping zijn wel gesloten door een deur, zoals normaal, maar naar de zolder is open.

  Misschien dat het daar mee te maken kan hebben?
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Heb je de fabrikant al gecontacteerd? wellicht kunnen er sterkere magneten in, of is de deur dan niet meer normaal te openen? ik denk toch dat door de buitendeur te openen, die naar buiten open zal gaan, je lucht aan de ruimte onttrekt, en je hierdoor de stalen deur dus ook open trekt. ik zou denken aan een grotere opening aan de onderzijde, maar wellicht dat iemand als @Walker je hier meer over kan vertellen.
   

  De Bob

  • #5
  Een ventilatie rooster open zetten in de ruimte ? er wordt een vacuum getrokken
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  De beweging ontstaat idd door drukverschil. Zitten er ventilatierooster boven de ramen in deze ruimtes?
   

  Jptrs1985

  • #7
  We hebben 2 ventilatierooster boven het raam aan de voorkant, als ik deze open zet blijft het probleem zich voordoen.

  Contact gehad met de leverancier, hun zeggen dat het door het drukverschil komt en hier niks aan kunnen doen. Blijkbaar is dat bij nieuwere woningen met goeie isolatie vaker een probleem kwam ik via google achter.

  Ik heb gevraagd of ze me kunnen zeggen hoeveel kg houdkracht de magneten hebben, om deze dan evt. te vervangen voor sterkere. Die in het kozijn krijg ik er niet uit, in de deur zelf wel. 4 stuks blokmagneten van 40x15x5 mm, heb er in die formaat gevonden met 8 kg houdkracht per stuk. Maar weet nu nog niet of die sterker of zwakker zijn als die erin zitten.
   

  Jptrs1985

  • #8
  De deur naar de tuin zit ook tegenover de stalen deur, zit een 6m tussen. Als ik de deur naar buiten rustig open maak gebeurd er niks, dus het is alleen als je de deur "snel/normaal" open maakt.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #9
  Probleem met sterkere magneten is wel dat ze ook niet te sterk mogen zijn, anders heb je 2 man nodig om die deur open te trekken, en dat gaat op den duur ook tegen staan.
  En wie heeft die deur verkocht en of geplaatst?
   

  Jptrs1985

  • #10
  Nee dat klopt, nu gaat die wel vrij gemakkelijk open, zou wel iets zwaarder mogen.
  B2CE1829-0F7E-4016-A4F8-8D08EFFAA625.jpeg
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #11
  De naam vermelden hoeft niet, die kun je wellicht beter weghalen, maar je hebt dus met 1 partij te maken. Ik zeg niet dat zij alleen verantwoordelijk zijn, maar je mag denk ik wel verwachten dat ze met je meedenken en een oplossing aandragen, zal toch niet de eerste deur zijn voor ze.
   

  Jptrs1985

  • #12
  Dat vind ik ook! Benieuwd of ze nog iets laten horen, anders horen ze zeker nog wat van mij.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  7
  4
  3
  1
  2
  1
  7
  42
  3
  13
  8
  7

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu