Kitten van nieuwe kozijnen.

Ambidexterity

 • #1
Ik zat net een topic te lezen over "Verf laat los" Als ik het goed hebt begrepen is het niet de bedoeling om de vraag in de betreffende topic te stellen.

Ik heb nieuwe kozijnen en glas panelen, op dit moment ben ik bezig om alles goed te gronden, te schuren, gronden enzovoort. Binnenkort wil ik de kozijnen gaan plaatsen. Tot dat ik de topic las "Verf laat los" was het de bedoeling om na het plaatsen van de ramen alles te kitten en te verven, ik heb altijd begrepen dat je acrylaat kit niet onbehandeld moet laten ivm uitdrogen, acrylaat kit op kleur heb ik helemaal nooit van gehoord.

Nu ik dit schrijft en daarnaast aan het zoeken ben met Google, heb ik het vermoede dat deze kitten geen acrylaat kitten zijn.

Dus glaspaneel plaatsen, alles netjes schilderen en als het droog is alles afkitten, dat is de werkwijze van nu begrijp ik?

Moet ik de sponning welke goed in de grondverf zit eerst schilderen of mag dit gewoon grondverf blijven?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Bob

  • #2
  2x in de grondlak is voldoende, (de kit goed aangebracht is waterdicht) daarna afkitten met een urethaan kit
  U kan ook kiezen voor een hybrideseal, deze hecht beter op glas.

  Bekijk van beide de beschrijving.
   

  Robbie's

  • #3
  Een Urethaan kit hoef je niet te overschilderen en kun je ook in iedere gewenste kleur kopen? Dit omdat ik als reactie op de andere post waarnaar wordt verwezen begrijp dat je tegenwoordig de kit niet meer mee verft.

  Bedankt.
  Mvg,
  Rob
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Koop een Beglazingskit

  je verfsysteem is duurzamer als je niet over de kit schilder.

  als je grondverf ok kleur is maakt het niet zoveel uit maar als dat niet zo veel uit maar als het een afwijkende kleur is zou ik wel de eerste laag aflak aanbrengen voorafgaande aan het beglazen
   

  Robbie's

  • #5
  Hi Broertje125,

  Het zal aan mij liggen maar begrijp niet precies wat je bedoeld. Als ik het goed begrijp nooit over kit verven maar of ik nu beglazingskit tussen hout en glas moet gebruiken of urethaan kit is niet duidelijk. Ik zal ook eens op het internet zoek of ik dat ook op kleur kan kopen.

  Groet,
  Rob
   

  Ambidexterity

  • #6
  Oke, even voor de duidelijkheid;

  De Bob schrijft over 2 soorten kit,
  - Urethaankit
  - Hybri kit (ik noem het maar even zo om dat merken niet genoemd mogen worden)

  Boertje125 schrijft over "Beglazingskit"

  Als ik Google goed begrijpt is "Beglazingskit" een beetje de algemene naam en kom ik ook bijvoorbeeld "Hybri kit" tegen (of heb ik dit fout?)
  Ik heb de datasheet gedownload en er staat beschreven dat deze kit uitstekend overschilderbaar is maar het is niet noodzakelijk, dat is mooi, het niet overschilderen is wat we willen ;-)
  De kit is in 6 kleuren verkrijgbaar, RAL 7016 en wit komen aardig in de buurt in mijn situatie. Ik denk dat dit dan de kit wordt die ik ga gebruiken voor mijn klus.

  Wat betreft de "Urethaankit" op kleur, hier kan ik weinig over vinden, de uitkomst van Google is veelal acrylaat kit of silicone kit. Opzicht geen drama aangezien de "Hybri kit" in RAL 7016 en wit voor mij volstaat.

  Wat betreft de grondverf in de sponning; de grondverf is wit en ik heb gekozen voor een zeer goede grondverf vanuit de vakhandel. Er is 1 sponning welke in kleur moet worden geschilderd, deze schilder ik mee in de aflak.

  Bedankt voor jullie reacties.
   

  De Bob

  • #7
  Een polyurethaan kit is een zeer sterke kit met een groot lijm/afdichtings vermogen, en behoort tot één van de betere soorten.

  De hybride kit is ook een prima keuze, en ook één van beste soorten.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Beglazingskit is bedoeld voor... Het maakt niet zoveel uit waar deze exact van gemaakt is.

  Je hebt wel een overschilderbare kit nodig, want een niet-overschilderbare geeft vlekken en bladders in het schilderwerk vanwege de smet op je houtwerk.
   

  Ambidexterity

  • #9
  @IJkenhout, de opzet is dat alles wordt geschilderd en achteraf afgekit aangezien de elastischetijd van de kit hoger is dan de aflak verf. De "Hybri kit" waarover De Bob schreef is ook overschilderbaar, maar het is niet noodzakelijk deze te overschilderen staat er in de technische documentatie.

  In jouw reactie schrijf je "Je hebt wel een overschilderbare kit nodig"
  Bedoel je daarmee het een overschilderbare kit moet zijn, maar die hoef je niet te overschilderen?
  Of bedoel je dat je altijd de kit moet overschilderen?
  Ik had namelijk begrepen dat dit niet meer de bedoeling is.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Stel dat u gaat kitten met een niet overschilderbare kit, er komt gegarandeerd ook wat op het schilderwerk terecht, bij de volgende schilderbeurt merkt u daarvan de gevolgen.
   

  Ambidexterity

  • #11
  Aha, zo dus, ik snap nu wat de insteek is. Bedankt voor het helder antwoord.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu