Kit op deurlijst, en welke?

Ndesch

  • #1
De deurlijst in de badkamer heb ik onderaan, waar ie zweeft om geen vocht op te nemen, afgekit met siliconenkit. Om de gewone, dus niet-vochtwerende, MDF af te kitten 'rondomrond' (om te laten aansluiten op de muur) gebruikte ik kleurvaste witte acrylaatkit in andere ruimtes van het huis. Ook zo in de badkamer, of is het af te kitten met siliconenkit?

Bijkomende vraag. Rechts kit ik de deurlijst liever niet af, want zal niet mooi ogen gezien de breedte van de opening. Over de volledige lengte is de deurlijst gelijmd op een plaat. Op de foto zie je dat de blauwe plaat bovenaan stopt en er nog een stukje baksteen is. Elders is de plaat dus wel aanwezig op de bakstenen muur maar met piepkleine openingen (omdat het niet perfect recht is afgesneden). Is er dan een risico van vochtinsijpeling via die kieren die het houtwerk van de deur aantast als ik niet afkit? Er is een goed afzuigsysteem aanwezig in de badkamer.

20230725_100505.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik gebruik in de badkamer sanitairkit. In de badkamer geen acrylaatkit gebruiken, dat gaat eerder beschimmelen.

De rand kan je eerst voorzien van een latje en daarna alsnog afkitten.
 
  • Like
Waarderingen: Ndesch

Ndesch

  • #3
Nuttig, dank je. Denk je dat het kwaad kan om het rechts zo te laten en dus geen latje/siliconen te gebruiken? Misschien enkel op de blote baksteen bovenaan?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Kan geen kwaad, maar erg netjes ziet het er niet uit :wink:
 

Ndesch

  • #5
Moeilijk om uit te leggen, maar je kan het eigenlijk niet zien (tenzij je met de GSM camera doorheen de handdoekenradiator een foto neemt dan). Dan laat ik het zo! Vriendelijk bedankt.
 
  • Like
Waarderingen: IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu