Kiezel / grind op plat dak nodig?

Grunt

 • #1
Hallo,

Mijn huis is in 2005 gebouwd. Het heeft een plat dak waar een laag kiezel op ligt, en waar ik nog wel eens moet zijn om bij de sat schotel te komen.

Vraag: kan ik gerust de kiezel verwijderen van de bitumineuze dakbedekking?

Ik vraag me af of die kiezel nog wel nodig is, en zonder kiezel beschadigd het minder snel als er op gelopen wordt. Tevens kan ik dan de staat van de bitumen makkelijker beoordelen van tijd tot tijd.

Alvast dank,

Leon
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Tegenwoordig is voor de dakbedekking grind niet meer zo nodig. De bitumen is dusdanig in elkaar gezet dat deze weerstand tegen UV straling heeft. Het moet blijven liggen zodat de dakbedekking niet kan wegwaaien.
  Ik zou het zeker niet weghalen omdat het meer confort geeft aan de ruimte onder dat dak, deze ruimte wordt door de zon minder snel opgewarmd.
  Je dakbedekking ligt los dat heeft het voordeel dat alle materialen die er onder liggen vrij kunnen bewegen, deze beweging wordt door temperatuur verschillen veroorzaakt.
  Je kan tocn een tegelpadmaken. Doe je het netjes gebruikt je tegendragers iets minder leg je de tegels 30x30, dik 40 of 50 mm op de kop let wel op het afschot dat het water goed naar het laagste punt kan lopen. Met tegeldragers loopt het water onder de tegels door.
  Als er een flinke laag dakgrind ligt kan je daar ook op lopen hoor. De druk van je gewicht wordt goed verdeeld.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu