Zitten op bitumen dak met kiezels?

Etimmermans2020

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb een onbenut stuk dak (geen officieel dakterras) waar ik af en toe van de ondergaande zon wil gaan genieten. Ik heb geen verstand van daken en belasting, dus kan het kwaad om op een bitumen dak met kiezels af en toe te gaan zitten op een stoel? Of is dit vragen om problemen? Moet ik bepaalde rubberen terrastegels aanschaffen? Het dak is ongeveer 12 jaar oud. Ik wil niet teveel uitgeven aan een hele nieuwe dakbedekking omdat het voor incidenteel gebruik is. Alle (budget) tips zijn welkom.

679EA535-8142-4C8D-B64A-909F0555F951.jpeg 78368594-D0F8-4D39-9833-6FB4549DDED0.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een stoel zo op grind zetten moet je niet doen. Veel lopen over het grind is ook niet je dat. De een weegt 70kg en een ander het dubbele.
Veeg de bitumen absoluut schoon en leg daar iets voor in de plaats. Er is veel keus. Let op aangroei van mos.
Dreentegels met tegeldragers is een mooie oplossing.
 

ABCDE

  • #3
Dat weegt ook allemaal weer extra. Veel daken zijn daar niet op gebouwd.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
In principe zou het dak geschikt moeten zijn om een laag sneeuw te kunnen dragen. Hiervoor wordt uit mijn hoofd gerekend met een belasting van zo'n 70 kg per m2.

Ik denk dat je dus wel redelijk veilig zou kunnen stellen dat als je hier onder blijft, en dus niet het dak betreed als er sneeuw ligt, je veilig zou moeten zitten. Al is het uiteraard allemaal niet volgens de regels, en zou ik er dus niet met anderen gaan zitten en alles weghalen bij verkoop.

Om daar onder te blijven inderdaad zoeken naar een zo licht mogenlijke opbouw. Misschien is een houten vlondertegel met van de rubber transport matjes eronder ter bescherming van het dak een idee? Al moet je hiermee natuurlijk ook weer oppassen dat het er niet afwaait met flinke wind.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu