Kier van enkele milimeters tussen plafond en armatuur

MD77

  • #1
Beste allen,

Onderstaande lamp heb ik driemaal opgehangen aan het plafond van onze nieuwbouw woning (opgeleverd op 7 okt. 2021).
1635630894237.png


Zoals wel vaker het geval is met plafondlampen bestaat de armatuur uit twee delen:

1: een ' inwendige' platte beugel voor aan het plafond. Hier gaan de kabels door en deze wordt aan het plafond met pluggen en schroeven bevestigd;

2 de zichtbare armatuur. Deze wordt bevestigd aan de beugel met vier schroeven (2x2) aan de zijkant (niet zichtbaar op foto's website).

Nu wil het geval dat ik de beugel strak op de muur heb gemonteerd, maar de lamp niet strak tegen het plafond hangt. Constructiefout mogelijk, maar dit is wat het is. Gevolg: een kier van 2-5 millimeters tussen plafond en armatuur. Ik heb de armatuur meermaals opnieuw proberen op te hangen, maar strak tegen het plafond lijkt onmogelijk.

Mijn vraag: hoe deze kier weg te werken? Ik heb als tip gekregen om acrylaatkit toe te passen. Dit verkleurt echter en wordt vies. Andere ideeën om de naad weg te werken? Nogmaals de lamp strakker tegen het plafond drukken / plaatsen is niet mogelijk.

Alle input is welkom! Dank!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
De montagebeugel niet strak tegen het plafond schroeven maar er nog een plaatje of sluitring tussen zetten.
 

MD77

  • #3
Dan komt het plaatje volgens mij ook verder van het plafond. Dan blijft het effect hetzelfde vrees ik.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Van een metalen strip en nieuw beugeltje maken dat wel goed past dan?
 

MD77

  • #5
Dat zou kunnen, maar is bewerkelijk en mogelijk helpt het niet. Gewicht van de lamp zorgt mogelijk ook voor de kieren. En eerlijk gezegd ben ik blij dat de drie armaturen eindelijk hangen. Het plafond is nog puntgaaf dankzij het werk van de stukadoor en met iedere demontage en montage beschadigd de boel. Daarbij komt dat de sleufen ondiep gevreesd zijn. Ook dat is een risico bij te veel ontkoppelen en monteren. Ik zoek dus echt een fix voor de kieren.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Dat zal dan toch kit worden, maar echt netjes wordt het nooit.
 

Evenwatanders

  • #7
MIsschien kun je op de onderkant van het armatuur (witte) schuim tochtband plakken met een rechthoekig profiel. Dat spul is vrij zacht en zal zich dus laten indrukken op de plaatsen waar de kier wat dunner is.

Je kunt het dan vrij netjes aanbrengen omdat je het op het losse onderdeel plakt en het is ook nog te verwijderen als het na een paar jaar verkleurt of als het je toch niet bevalt en je inmiddels op een beter idee gekomen bent.

Je kunt zien wat ik bedoel aan deze google zoek naar afbeeldingen. Niet alle afbeeldingen die gevonden worden betreffen het juiste profiel (er staan ook andere profielen en kleuren bij), maar ik mag hier geen reclame maken. Pik er zelf tussenuit wat je redelijk lijkt, wanneer je inderdaad iets dergelijks wilt gebruiken.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #8
Ik vind eigenlijk dat alle andere opties dan gewoon juist ophangen prutswerk is.

Als de zichtbare armatuur vrij van het plafond hangt kun je deze toch makkelijk wegnemen zonder het plafond te beschadigen? Eventueel 1 iemand het armatuur laten vasthouden terwijl een ander de schroeven los draait.

Als je dan een foto maakt van de bevestiging aan het plafond kunnen wij ongetwijfeld tips geven hoe je dit kunt oplossen.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Zo denk ik er ook over, maak eens een paar fotootjes van het probleem en de losse onderdelen zoals ze gemonteerd worden.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Wat voor pluggen heb je gebruikt?
Die helemaal vlak gelijk met het plafond zitten, of waar nog een randje op het plafond zit.

51158.jpg 62677.jpg
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #11
Een andere oplossing is een klein onderplaatje, bij mij in de gang was het gat groter dan de onderplaat van de lamp, en daar heb ik een dun mdf plaatje in de juiste kleur geschilderd en er tussen zitten.
Maar in theorie ben ik het met de heren eens dat dit an sich wel strak tegen het plafond zou moeten passen.
 

MD77

  • #12
Ik ga later deze week de lampen van het plafond halen en proberen de zaak strakker te monteren. Wordt vervolgd. Dank voor alle goede adviezen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu