Kier onder insectenhor. Wat nu?

Cavaldi

  • #1
Ik heb een paar horren die niet helemaal sluiten kunnen. Er blijft een kier van zo 5 cm over aan de onderkant.

20220605_022818.jpg


Op dit moment dicht ik de kier met een sjaal. Dat werkt maar ik zou het graag beter oplossen. Er zit een "veger" aan de onderkant van het witte profiel, maar die is veel te kort om het raamkozijn te bereiken. Misschien de veger eruit halen en een lapje verlours of een andere dikke maar zachte stof in het profiel schuiven?

Behalve de hor dieper de vensterbank in zetten, hoor ik graag suggesties.
 
Laatst bewerkt:

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Telescopische uitzetijzers nemen. Die hoeven niet onder het hor te zitten. Is alleen lastiger om goed vast te zetten vooral de windvastheid daarvan is minder dan bij de getoonde uitzetijzers.

Of gewoon windhaken nemen. Daarmee kun je dan de ramen niet op verschillende standen zetten, maar is wel zo stormvast. Neem dan wel meteen de RVS uitvoering ervan. Kost wat meer, maar geen problemen met houtrot (na langere tijd) om de schroeven van de windhaak. De windhaak dus aan de buitenkant van het kozijn bevestigen.

Wij hebben allebei, dus telescopische uitzetijzers en windhaken. Op alle opendraaiende ramen.
 
  • Like
Waarderingen: Cavaldi

Cavaldi

  • #3
@Kees Telescopische uitzetters bleken de uitkomst. De hor sluit nu zonder kunstgrepen en zonder kieren. De prijs is pittig, maar met wat meer geduld had ik dat een stuk kunnen drukken door tweedehands te kopen. De gaten van de oorspronkelijke uitzetters zijn een andere zaak, die zullen moeten worden afgewerkt en overschilderd.

20220607_182811.jpg

20220607_182823.jpg


Een stel windhaken is een goede suggestie.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
MIjn ervaring is dat telescopische uitzetters de ramen niet voldoende tegenhouden bij een hele harde wind.
Het is ons op zeker moment gebeurd, dat een zolderraam uit z'n scharnieren waaide en behoorlijk ontwricht werd, terwijl de telescopische uitzetter best wel vast zat.

Dat is de reden waarom we ook windhaken hebben toegepast, want dan kun je de ramen altijd veilig open laten staan. En bij bijv. schoonmaken van de ramen kun je ze toch wijd open kunt zetten, zonder dat ze bij het minste zuchtje wind open klappen.

Bedankt voor de terugmelding! :prima:
 
  • Like
Waarderingen: Cavaldi

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu