Grote kier onder binnendeur dicht maken

Jheroen

  • #1
Hallo allen,

Onze binnendeuren op de verdiepingen hebben een grote kier (paar cm) aan de onderkant omdat de vorige bewoners laminaat hadden liggen (deuren ingekort). Dat laminaat is weg en vervangen door pvc.
Het zijn een beetje papdeuren met dunne plaatjes en een binnenwerk van een soort karton. Aan de onderkant in de deur zit een houten latje wat vroeger de onderkant van de deur afsloot.
Dat houten latje 'hangt' nu wat onderin de deur.

Dan nu de vraag, hoe maken we de kier dicht om geluid (praten/muziek) zoveel mogelijk te beperken, dat geluid daarvan komt luid in de andere ruimtes uit mede door de grote kier onder de deur.

Welke (wat voor soort) strip zou helpen om de onderkant (geluids) dicht te maken het is dus een kier van zeker een centimeter of 2/3, iemand tips?
 

robdeb

  • #2
Is de woning voorzien van mechanische ventilatie (type c)? In dat geval moet onder de deuren een kier blijven, maar 3cm is dan wel wat veel misschien. Ik zou er gewoon een lat op maat onder lijmen.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Voor laminaat hoef je geen deuren in te korten. Laminaat is dunner dan tapijt.
En ventilatie van de ene naar de andere ruimte is ontzettend belangrijk!

Beter maak je de kieren in de gevel dicht.
 
  • Like
Waarderingen: robdeb

De Bob

  • #4
Als er laminaat met dikke groene platen ondervloer heeft gelegen, dan zullen de deuren ingekort zijn, lijm/spijker er een lat onder zodat u ongeveer 1 cm overhoud. Iets minder mag ook.
Bij mij liggen alle deuren op.5 mm en geen problemen.
 
Laatst bewerkt:

Rooster

Specialist Geluid
  • #5
Zoek op akoestische valdorpel.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Als er een wtw installatie in de woning zit, heb je al snel 2 cm ruimte onder de deur nodig. Verder doet een standaard opdekdeur toch al heel weinig aan geluiddemping. Ook als de kier minder groot is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu