Kier in serre dak dichten

Karpatske

 • #1
Goeiedag allemaal,

Ik zoek enige tips voor het dichten van een gat in mijn serre.(de rode lijn is de erfgrens)

Op de foto is een oude situatie te zien. Wat is er veranderd:

- Ik heb een soortgelijk metalen profiel over mijn loodslab geplaatst als de buren links
- Het zichtbare gat is afgekit met een tijdelijke berg kit

Waarom tijdelijk? Ik twijfel aan de toekomstbestendigheid van de kit. Straks moet de zonwering terug worden geplaatst waardoor deze plek volledig aan het zicht gaat worden onttrokken. Dat heeft als nadeel dat inspectie moeilijk is. Het voordeel is dat cosmetische aspecten geen rol spelen.

Ik vroeg mij nu af, wat zou de beste manier zijn om dit gat te dichten? Ik heb gedacht aan de volgende mogelijkheden:

1) Een blokje hout erover plakken met houtrotvuller (slecht idee ivm werking van het hout/beperkte ruimte ivm rvs strips)

2) Een L-vormig RVS plaatje maken en onder de strip steken en met de voet tegen de koplat monteren met (siliconen?)-kit (zelfde probleem qua werking wellicht)

3) Toch het bij kit houden - de vraag is dan welke kit absoluut het meest geschikt zou zijn voor deze toepassing

Als ik bv. de hechting van acrylaatkit vergelijk met de siliconenkit waarmee de rvs strip is afgedicht, dan lijkt siliconenkit vele malen beter te hechten (op steen en metaal in elk geval).

Heeft iemand een goed idee?

Groetjes,
Simon
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Maak nog eens een foto maar dan van links en meer afstand. Je hebt het over tegen de voet van een koplat? De zwarte lijntjes? Moet het water daar voorbij over heen gaan lopen.
  Iets van lood in de gevel moet je rekening houden dat het water via de blauwe het blauwe lijntje kan gaan lopen. Bij het lood kan je een opstaand kantje maken.
   

  Karpatske

  • #3
  Bedankt voor je reactie, en sorry voor de vertraging aan mijn kant.
  Ik heb een foto gemaakt van de huidige situatie:  Dit is na het wegsnijden van de meeste noodkit die ik 3 jaar geleden heb aangebracht.

  Ik had het inderdaad over het plaatsen van een L-vormig metalen profiel o.i.d. tegen de voet van de koplat, waar je het zwarte lijntje hebt getekend. Zoiets als dit:  Ik krijg alleen sterk de indruk dat ik dan het ene probleem inruil voor een ander probleem, want ik creer daarmee nieuwe overgangen die dichtgekit moeten worden en waar het niet eenvoudiger van wordt. Ik zal het nl. ook onder dat profiel moeten wurmen.

  Plan B is om rond de koplat met overschilderbare kit af te werken, en onder/tussen de metalen profielen siliconenkit te spuiten.

  Hoofddoel is uiteindelijk om te voorkomen dat er lekkage kan ontstaan richting het open kiertje dat op onderstaande foto is gemarkeerd:  Ik begin te denken dat gewoon afkitten en er nog een jaartje of wat een nachtje over slapen het beste idee is :D
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Het open kiertje zou ik proberen eerst af te dekken met een stukje stijve kunststof of lood en deze onder het profiel en het lood steken. Lood zou je voorbij die lat kunnen laten lopen en voorzichtig strak op het oppervlak kloppen.
   

  Karpatske

  • #5
  Wegens de beperkte mogelijkheden door de aanwezigheid van die profielen heb ik er toch voor nu maar een 'prachtig' kitwerkje van gemaakt.

  Bedankt voor het meedenken en de tips!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu