Kier in de vloer, hoe het beste aan te pakken?

Peterschrijvers

 • #1
Hoi,
Heb dit forum zeer regelmatig geraadpleegd, en met succes, vandaar mijn vraag op deze plek.
We hebben een houten vloer "geerfd" in ons huis die schuine wegloopt, naar een tegelvloer in de keuken.
Tussen deze houten vloer en de tegels zit een kier, zo ongeveer 1 tot 2 centimeter, afhankelijk van waar je kijkt. Daarbij is er een hoogteverschil van ong. 2 mm tussen beide vloeren.
Om dit op te lossen hebben de vorige bewoners een soort trapneus geplaatst, die lost echter het hoogteverschil niet op. Het vervelende is nu dat onze eettafel over de grens van beide vloeren staat. Hierdoor botsen we telkens met onze eetkamerstoelen tegen de trapneus-scheiding aan, en moeten we stevig kracht zetten om de wielen van de stoelen (bij het aanschuiven aan tafel) over deze scheiding heen te krijgen. Weten jullie een elegante manier om dit probleem op te lossen? Ik heb wat foto's bijgevoegd.

Hoor graag, dank alvast!!

IMG_20210114_104433.jpg IMG_20210114_104438.jpg IMG_20210114_104441.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • stefan9

  • #2
  Dilatatieprofiel
   

  Peterschrijvers

  • #3
  Hoi, dank voor je snelle reactie!!

  Ik ben wat gaan Googlen op dilatatieprofielen. Omdat je met een overgangsprofiel toch altijd een richeltje overhoudt (althans, volgens mij ): bestaat er misschien ook een oplossing richting opvullen van de kier waarbij de overgang gewoon geheel glad is/wordt?
   

  stefan9

  • #4
  Geheel glad lijkt me onmogelijk, omdat er een hoogteverschil van 2 mm is. Wat zou kunnen is de kier overal even breed maken en er dan een lat in monteren die aan de bovenkant is afgeschuind zodat hij het hoogteverschil opvangt. Maar dan moet die lat wel ergens op rusten, anders veert hij naar beneden.
  Een aluminum dilatatieprofiel is aan de buitenkant vrij dun, waardoor je er redelijk makkelijk met een wiel overheen rijdt.
   

  Peterschrijvers

  • #5
  Okido, dank, dilatatie-profiel dan!
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #6
  Deze kier moet open blijven om de houten vloer te kunnen laten werken. Dus zeker niet de kier opvullen, doe je dat wel dan heb je grote kans dat houten vloer schade oploopt of dat bijvoorbeeld de plavuizen los worden gedrukt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu