Keukendeurtjes

Anne77

 • #1
In ons nieuwe huis zit een prima keuken, met echter een aantal deurtjes (ook voor de koelkast en afwasmachine) in een kleur die we niet mooi vinden. Nu blijkt het moeilijk te zijn deze te vervangen: veel keukenleveranciers leveren geen losse deuren, of de maten van deuren of scharnieren wijken af. Kent iemand een leverancier die wél losse deuren in verschillende maten levert?
Een andere optie is overspuiten van de deurtjes, heeft iemand hier ervaring mee? Wordt dit mooi? En is het ook mogelijk om donkere deuren in een lichte kleur te spuiten?
Ik hoop dat iemand hier iets over kan zeggen, bedankt voor het meedenken vast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Hoe zijn de deurtjes uitgevoerd?
  Kunstof bovenlaag? Hout?
  Over het algemeen kan dat goed worden overgespoten.
  Je zou het zelfs kunnen schilderen.
  Er is al het een en ander geschreven op dit forum over het overschilderen van deuren met een kunststof laag, gebruik de zoekfunctie van het forum maar even.
   

  Johanvanderspoel

  • #3
  Hallo.

  Ik ben thans zelf mijn keuken aan het renoveren en heb alle deurtjes en ladefronten vervangen door nieuwe. Deze heb ik besteld via (merk verwijderd, mod) , een kleinere bouwmarktketens (in dit geval in (plaats verwijderd), zie ook internet). Je kunt daar in de winkel uit diverse kleuren en vormen uitkiezen, waarna je de maatvoering opgeeft. Dit kan op de mm. Ook kun je de uitvoering kiezen die overspuitbaar is met kleurlak, maar dit laatste moet je dan zelf nog regelen. Je kunt ze met of zonder scharniergaten bestellen, ik heb deze er zelf ingefreesd omdat de standaardmaat niet overeenkwam met de posities die ik moest hebben. Ook de lichtlijsten kun je er bij bestellen. Levertermijn enkele weken. Wordt goed verpakt bij de winkel afgeleverd, waarna ik hetzelf heb opgehaald.

  Het is wel een tijdrovende klus, al dat frezen, daarna plaatsen en afhangen. Ook het plaatsen van de handgrepen is een klusje waarbij je moet blijven opletten, anders boor je op de verkeerde plek.

  De zijwanden die in het zicht zitten heb ik geschilderd met de roller. Resultaat uitstekend, maar wel goede primer/grondverf gebruiken en vooraf goed schoonmaken. Kleur kun je laten mengen in de betere verfhandel. Bezuinig niet op de kwaliteit van de verf, ander stoot je deze er zo weer af.

  Nog wel een tip. Werp voor je gaat meten een blik op de onderkant van de keukenkastjes, waar de poten gemonteerd zijn. Bij mijn keuken zit de onderkant van de kasten waar de poten op gemonteerd zijn tussen de zijwanden gemonteerd. Gevolg is verzakking van vooral zware kasten door de jaren heen. Hierdoor zijn sommige kasten/kastjes uit het lood en zou je verkeerd kunnen meten. Dus eerst even alles kasten opnieuw stellen, ik heb hiervoor enkele poten verplaatst zodat deze ook de zijkanten van enkele kasten ondersteunen.

  Mocht je nog vragen hebben laat maar weten.

  Johan
   

  Toon

  • #4
  Op dit forum worden geen adressen van leveranciers of andere diensten verstrekt. Hier moet je zelf verder naar zoeken.

  Succes
   

  H@ns

  • #5
  [kleine nuance]Toon bedoelt dat de adressen en producten in het bericht van Johanvanderspoel zijn verwijderd om wille van de forumregels maar als Anne77 die alsnog wil hebben dat ze natuurlijk een PB kan sturen aan Johanvanderspoel[/kleine nuance]
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  [andere nuance]Johanvanderspoel mag natuurlijk ook een PB sturen naar Anne77[/einde andere nuance]
   

  Anne77

  • #7
  Hartelijk bedankt voor het meedenken iedereen! Als ik dit zo lees denk ik dat ik mij eens verder ga verdiepen in de mogelijkheden van het schilderen of spuiten van de betreffende deurtjes. Nogmaals dank! Groet, Anne
   

  Fiesiekus

  • #8
  Kastjes spuiten geeft een ongeevenaard fraai en glad resultaat! Zoek eens op dit forum onder "verf" AND "spuiten" etc.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu