Keukenafvoer niet goed, maar ingewikkeld...vervangen?

yvonne06

 • #1
Goededag allemaal,

Ik heb een vraag. Wij hebben een oud huis en daarin een afvoer onder de dubbele gootsteen. Echter hebben wij een groot probleem qua schimmels (SCHIK NIET) en willen wij dit verhelpen. Maar Wij hebben geen idee wat het gemarkeerde is in de foto's? weet iemand dit?
Deze slang en druppelsysteem zitten naast de "echte afvoer" en ik weet alleen toen wij hier kwamen wonen er druppels lekte in de (met kalk bedekte) kleine afvoerdruppel slangetje. maar wij en andere die er naar hebben gekeken hebben geen idee wat het is.

Zou iemand ook weten hoe ik dit het beste kan aanpakken, wat ik hiervoor het beste kan gebruiken. Ik denk dat ik het hele systeem moet vernieuwen en dat dit best wel ouderwets is..
Wij gebruiken ook een boiler die er naast staat.

Kan iemand mij adviseren?

Ik hoor het graag.

MVG yvonne

1.jpg 2.jpg keukenafvoer bewerkt2.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Auto-Geen

  • #2
  Het omcirkelde druppel systeem is de inlaatcombinatie. Deze ( laten ) vervangen plus het stukje leiding incl. koppeling. de rest van de afvoer is zo te zien niks mis mee.
   

  ABCDE

  • #3
  Waar gaat die slang die aan de beker zit heen en zit er wel een stankslot in?

  Heb je open doorvoeren naar de kruipruimte? Want dit lijkt allemaal erg vochtig te zijn ook gezien de oxidatie op de koper delen.
   

  Jackd

  • #4
  De slang zelf is een stankslot als ie in een S vorm loopt. Vergelijkbaar met een flexibele sifon.

  Dit is niet ouderwets hier, een nieuwe keukenboiler of een quooker hebben dit ook.

  De beschimmelde achterplaat kan je weghalen of alleen het slechte deel eruit zagen. Terugplaatsen is niet perse nodig.
   

  yvonne06

  • #5
  Ik wil jullie nog even bedanken voor de reacties. Het is nu duidelijk en ik weet waar ik aan moet denken. Heel erg bedankt!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu