Keramische kookplaat 2 kookplaten atag begeven het

Kavéwé

  • #1
Vanavond begeven 2 kookplaten van een Atag keramische kookplaat het.
Ook de 4 lampjes die het gebruik van de plaat aangeven doen het niet.
Ik heb de zekeringen gecontroleerd, de plaat opengemaakt maar geen los kontakt of defecte draden gevonden. Ook de schroeven in de steker en de wandcontactdoos zitten vast. De elementen op de platen meten goed door. Wat kan er aan de hand zijn. Het vreemde is dat er twee (kleine) platen de geest geven.
Gaarne uw hulp
 

Jacovrie

  • #2
Is een elektronica (printprobleem). Is dus zo niet één twee drie aan te geven waar de fout zit. Zal moeten worden doorgemeten, want het is zo gissen. Er zitten twee dezelfde printen in, namelijk één voor links en één voor rechts. Er werken dus twee platen op één printplaat. Atag levert compleet nieuwe printen, maar dat is behoorlijk prijzig. Afhankelijk van hoe oud de plaat is, kan dat een overweging zijn.
 

Kavéwé

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb de plaat open gehad maar geen printen gezien. Ik heb niet vermeld dat de plaat ongeveer 20 jaar oud is.
Het zou dus aannemelijk zijn dat er een gloeielement stuk gaat, maar twee tegelijk lijkt mij vreemd. Met een universeel meter, meten ze goed door. De bedrading loopt vanaf het netsnoer naar de vier schakelunits en vandaar uit naar de gloeielementen. Er is niet bijzonder waar te nemen. bij voorbaat dank voor het antwoord. Groet van Karel.
 

Witte Hond

  • #4
Waarschijnlijk is er toch een groep uitgevallen.

Meet dus bij het aansluitblok van de kookplaat of alle spanningen aanwezig zijn.
 

Kavéwé

  • #5
Bedankt Witte Hond, ik heb je advies opgevolgd en het aansluitblok opgemeten, op beide fasen staat 237 volt en over de fasen 412 volt.
Ik heb ook de aansluitklemmen onder de plaat gemeten en meet op de klemmen 1-2 412v / 2-3 237 v/3-4/002 / 2-4 237v /1-4 237v.
De beide kleine platen blijven koud en de vier warmteindicatielampjes doen het niet, ook niet bij de werkende platen. Weet je nog meer? Het zou fijn zijn. Vast bedankt. Karel.
 

Gerrit

  • #6
Er is al veel over geschreven. Kijk dus eerst of je 3-fasen hebt of 2 x 230 V.
Kontroleer dan of deze spanningen goed in de perilex aanwezig zijn. Dan kijk je in de stekker of e.e.a. aanwezig is. Als laatste kijk je dan in de kookplaat.
 

Swtkc

  • #7
Waarschijnlijk heb je een 3 fase aansluiting (moet duidelijk te zien zijn in de meterkast) en nu mis je één fase.

Een plaatje van het aansluit blokje op de kookplaat zou handig zijn.

Waarschijnlijk niets mis met de kookplaat zelf.

Swtkc
 

Kavéwé

  • #8
Swtkc heeft gelijk en Gerrit stuurde me ook al die kant op. Ik heb nu in de meterkast gemeten vóór de zekeringen en ik mis 1 fase van de 3.
Er zal een zekering in de verzegelde kast zijn doorgepiept.
Bedankt voor alle hulp. Ik ga de Nuon bellen.
Karel.
 

Kavéwé

  • #9
Nuon is geweest en heeft een zekering vervangen en alles is weer oké. Als amateur ben ik aan de verkeerde kant gaan zoeken. Eerst de motor uit elkaar halen en dan ontdekken dat er geen benzine in de tank zit. Dank zij Klusidee is het probleem opgelost en snel. Nogmaals bedankt.
Kavéwé.
 

Gerrit

  • #10
Mooi dat het is opgelost en bedankt voor de melding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu