Nieuwe keramische kookplaat

Iemit

 • #1
Hallo,

Mijn keramische kookplaat (een Scholtes THN 5500) heeft het helaas na minstens 13 jaar waarschijnlijk begeven. Ik zal hem moeten vervangen. Door het redelijk grote formaat (75 x 50) heb ik niet veel opties.

Ik ben zeker niet handig en heb een aantal (waarschijnlijk beginners) vragen. Ik hoop dat ik hier mogelijk wat verder kom.

Allereerst weet ik niet of ik nu een Fase 1 of 2 heb. Fase 3 heb ik sowieso niet dus inductie laat ik maar zitten. Zie foto 1 voor de meterkast.

Verder zie ik nu dat er drie draden uit mijn kookplaat komen (foto2). Waarom niet gewoon 1? De draden zijn redelijk weggewerkt dus ik kan niet helemaal zien waar ze eindigen. De witte kabel aan de achterkant lijkt naar een gewoon stopcontact te gaan. Die andere twee heb ik geen flauw idee.

Voor extra info foto's van het aansluitschema (een hoop agacadabra voor mij) toegevoegd.

Ik zit te denken om de Zanussi ZEV8757FBA te kopen. Ik vraag me af of het technisch mogelijk is om dit apparaat aan te sluiten in mijn setting.

Jullie hulp wordt gewaardeerd!


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Zo groot is deze niet en inductie kan er makkelijk in zolang je maar de zaagmaat in het blad aanhoudt en rekening houd met de breedte en diepte van de glasplaat.
  Max 7400 W aansluitwaarde aanhouden en krachtstroom heb je pas nodig bij 90 cm kookplaten.
   

  H. Declerck

  • #3
  Hallo,
  Ik kom uit Belgie (kort bij de grens met Tilburg) en ik die kookplaat nu t koop. Heeft amper 2 jaar gewerkt. Ben bezig met de zolder op te ruimen
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  En nu denkt u dat iemand 2 jaar zonder kookplaat zit en die van u gaat kopen?
  Als u de moeite had genomen om ook de forumregels te lezen dan had u ook gezien dat aanbieden van producten en diensten hier niet is toegestaan.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu