Keramisch / inductie

Status
Niet open voor verdere reacties.
Stel ik meteen mijn laatste vraag ook maar...

wat kiezen we.... keramisch of inductie?? We kunnen niet op gas gaan koken trouwens, dat valt af. Reden laat ik even hierbuiten.

Keramisch is langzaam, koelt langzaam weer af, plaat blijft heet.
Inductie kookt toch als gas? De ene keukenzaak zegt van wel, de ander van niet. Je zou toch bij het verminderen van temperatuur, het meteen merken in de pan?? En de plaat wordt toch niet heet omdat de warmte niet in de plaat maar in de pan wordt opgewekt?

Ik weet ook dat er een flink verschil in prijs zit.

Groet
sandra
 
Ik ben van gas overgestapt op inductie en ik zou inductie aanraden.
Het warmt net zo snel op als gas en koelt ook net zo snel af.
De plaat wordt wel warm van het contact met de pan maar niet heet zoals bij keramisch.
Inductie kookt bijna hetzelfde als gas, je kunt alleen niet de pan in de vlam draaien, als je de pan optilt dan schakelt de pit even uit.

Het enige nadeel is dat je al je pannen weg kan gooien en dat nog niet elke pan voor inductie is geschikt. De pannen zijn iets duurder.
 
De plaat is duurder. Maar het rendement van een inductieplaat lijkt me beter. Je verwarmt direct de panbodem en niet eerst een glazen plaat eronder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan