Kelderzwam onder de vloer

Eddy C.

  • #1
Beste mensen,

Interessant forum dit! Mijn vriendin en ik hebben ons eerste huis gekocht en hebben daar wel e.e.a. te doen en ik heb hier al wat handige dingen gelezen die zeker van pas zullen komen.

Maar nu ons grote vraagstuk: we hebben een oud huisje gekocht (ca. 1900) en daarom uiteraard een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Het huis met houten vloer is op zand gebouwd en er is zo goed als geen kruipruimte onder het huis. Toch heeft de bouwkundige bij de hoofdkraan een tijdje op z'n buik gelegen en wat zwarte ranken kunnen constateren: een kelderzwam! Dit heeft zeker zijn invloed gehad op het uiteindelijke aankoopbedrag maar nu is dus de vraag wat we het beste kunnen doen.

We krijgen de binnenkort de sleutel en dan gaat als eerste het laminaat eruit. Dan kunnen we luiken maken zodat de ruimte onder het huis in ieder geval begaanbaar is.
Een bedrijf als Rentokil kan de kelderzwam natuurlijk bestrijden maar kunnen zij ook wat zeggen over de conditie van het hout, in hoeverre is het aangetast? Hoe kunnen we een objectieve mening krijgen of het hout is aangetast, of moet de vloer sowieso worden vervangen als er een kelderzwam actief is geweest? We hebben het idee om, als er een nieuwe vloer komt, een betonnen vloer te storten.

De reden van het vocht onder het huis is wel bekend, de vorige bewoners hebben enkele jaren geleden de tuin zelf gedaan en daarbij heel wijselijk de afwatering naar het huis gemaakt. Tevens zijn er geen ventilatie onder de vloer.

Ik hoop dat iemand van jullie ons een beetje op weg kan helpen. In ieder geval alvast bedankt!
 

renehi

  • #2
Hebben ook hetzelfde meegemaakt in onze voormalige jaren '60 woning.
Wij hebben een aantal bedrijven een offerte laten opmaken. Prijzen varieerden enorm. Alle bedrijven gaven 10 jaar garantie. Die bedrijven kunnen een indicatie geven hoe het ervoor staat onder de vloer. Maar als alle balken vervangen moeten worden, dan behoort een cementwagen natuurlijk ook tot de opties. De vloer kan dan ook meteen beter geïsoleerd worden
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
In het huisje (bj. 1900)van mijn dochter was dit ook het geval, we hebben alle kosten op een rijtje gezet en kwamen uit op de meest rigoreuze maar redelijk goedkope oplossing, alles eruit en een betonvloer met goede isolatie eronder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu